Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi

Yazar: Savaş Çetinkaya   -   Güncellenme Tarihi: 30.07.2024
Hepsiburada Mağaza Açma Rehberi
E-ticaret, şartları her gün daha da zorlu hâle gelen bir rekabet ortamına dönüşüyor. Hem internet üzerinden ürün ya da hizmet satın alan tekil kullanıcı sayısındaki hem de online alışveriş kanalların bilinirliğinde ciddi bir artış görülüyor. Bu gidişat, e-ticaretin kazandığı önemin net bir göstergesi olarak yorumlanabilir. E-ticarette yaşanan bu olumlu gelişmeler, kaçınılmaz olarak farklı iş alanlarını ve iş yapma şekillerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Büyük alışveriş platformları, yüksek kullanıcı sayıları ve reklam güçleriyle ile e-ticaret sektörünü domine ediyor. Hâl böyleyken müşterilere sunduğu ürün ya da hizmetten bağımsız olarak sadece kendi internet sitelerinden satış yapan KOBİ’lerin hedefledikleri başarılara ulaşma ihtimali gittikçe azalıyor. Bu noktada büyük alışveriş platformları ile daha mütevazi şartlara sahip işletmelerin yollarının kesiştiği bir alandan, yani sanal pazar yeri uygulamalarından söz edebiliriz.

Hepsiburada mağaza açma bölümleri

Hepsiburada Gerekli Belgeler

Hepsiburada Komisyon Oranları

Hepsiburada Mağaza Girişi

Hepsiburada Müşteri Hizmetleri

Satış Artırma Yöntemleri

Diğer Pazaryerlerinden Satış

Hepsiburada Mağaza Hakkında

Hepsiburada Nedir?

2001 yılında itibaren Türkiye’de online alışveriş sektöründe yer alan önemli oyunculardan biri. İlk kurulduğunda kendi stoğundaki ürünleri doğrudan tüketicilere ulaştıran bir B2C e-ticaret sitesiyken, son yıllarda farklı şirketlerin kendi mağazalarını açarak, kendi ürünlerini satabildikleri bir online pazaryeri oldu.

Hepsiburada Nasıl Çalışır?

Sanal pazar yeri konsepti, adını hemen hemen herkesin duyduğu platformların, diğer işletmelere kendi çatısı altında satış yapma imkânı verdiği bir yapı olarak tanımlanabilir. Hepsiburada da bu sanal pazar yerlerinden biri. İnternetten satış yapmak isteyenlere kendi mağazalarını açma olanağı veren Hepsiburada’nın, daha fazla kullanıcılar ulaşmak isteyen işletmeler için son derece işlevsel bir kanal olduğu rahatlıkla söylenebilir. Aynı zamanda Hepsiburada satış yapmak için hangi avantajları getiriyor, daha da önemli bu mecrada mağaza açmak için ne gibi şartlara sahip olmak gerekiyor; bu rehberimizde bu konulara değineceğiz.

Hepsiburada Satış Yapmak

2000 yılında aktif olarak satış yapmaya başlayan Hepsiburada, günümüzde e-ticaret alanının en etkili markalarından biri konumunda. Bunu daha net görebilmek için firmanın kendi sunduğu verilere bakmak yeterli. Verilere göre Hepsiburada, ayda 250 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor, sayısı 33 milyonu aşmış kayıtlı kullanıcı kitlesine sahip. 32 farklı kategoride toplam 44 milyondan fazla ürün çeşidini müşterilerle buluşturuyor. Yüksek rakamları göz önünde bulundurarak baktığımızda Hepsiburada’nın 45 binin üzerinde mağazaya ev sahipliği yapıyor olması şaşırtıcı değil. Birbirinden çok farklı tipte ürünler satışa sunan bu mağazalar, platformun zaman içinde oluşturduğu geniş müşteri ağı ve bilinirliğini kendi lehine kullanma şansını değerlendiriyor. Bu noktada tabii ki akla gelen ilk sorulardan biri “hepsiburada’da nasıl satış yapılır” oluyor. Hepsiburada satış yapmak için platform üzerinde bir mağaza açmanızı zorunlu kılıyor. Başka bir deyişle, Hepsiburada mağaza açma sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlamış olan tüm faal şirketler, bu site üzerinden satış yapabiliyor.

Ücretsiz e-kitap:

E-ticaret sitesi nasıl kurulur?

Formu doldurun, 10 adımda e-ticaret sitesi kurulumunu anlattığımız e-kitabı indirin.

Hepsiburada Mağaza Açma

Genel itibarı ile şirketinizin e-ticaret faaliyetlerine olumlu katkı sağlayacak bir hamledir. Hâlihazırda fiziksel dükkânlarda faaliyet gösteren ya da tamamen e-ticarete odaklanan tüm şirketler açısından Hepsiburada satış yapmak için oldukça uygun bir platformdur. Günümüz şartlarında çalışmalarını dijital ortama taşımayan ya da bu ortamdaki faaliyetlerini kendi internet siteleri ile sınırlayan şirketlerin bir döngü içinde kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu açıdan bakıldığında Hepsiburada mağaza açma süreci, satış rakamlarını artırmak isteyen tüm işletmeler için zorunluluk haline gelmiştir. Faaliyet alanlarını belirli mecralarla sınırlamayan şirketler, potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşabilirler. Bu nedenle e-ticaret için çok kanallı bir iş modelinin daha elverişli olduğu rahatlıkla söylenebilir. E-ticaret alanına girmeyi düşünüyor ama nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız “ İnternetten Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler” başlıklı rehberimize göz atabilirsiniz.

Hepsiburada Mağaza Nasıl Açılır?

Birkaç adımda tamamlanabilecek son derece basit ve pratik bir süreçtir. Hepsiburada satış yapmak için bu sürecin tamamlanmasını zorunlu tutar. Bu işlemi aşağıdaki adımları takip ederek oldukça kısa bir süre içinde tamamlayabilir, Hepsiburada mağaza açılışı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

10 Adımda

Hepsiburada'da Nasıl Mağaza Açılır?

  1. İlk olarak Hepsiburada’nın internet sitesinin en altında “Kurumsal” başlığında bulabileceğiniz “Hepsiburada’da Satıcı Ol” seçeneğine tıklanır. Devamında açılan ve konuya dair birçok bilgiye ulaşabileceğiniz sayfanın üst kısmında yer alan “Satıcı Ol” butonu ile bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Sayfaya doğrudan ulaşmak için bu linke de tıklayabilirsiniz.
  2. Hepsiburada, işletmelere üç farklı formatta mağaza açma imkânı verir. Bunlar; Standart, Kadın Girişimci ve HepsiTürkiye’dendir. Standart seçeneği, işlerini e-ticaret alanından geliştirmek siteyen işletmeler için düzenlenmiştir. %51 ve üstü hisse sahibi kadın olan şirketler Kadın Girişimci seçeneği ile Hepsiburada’nın bu tür işletmeler için sağladığı avantajlardan yararlanabilir. Bu avantajlar arasında, düşük komisyon oranları, indirimli reklam ve kargo gibi fırsatlar yer alır. HepsiTürkiye’den ise yöresel ürünleri satan şirketlere yönelik, bu tür işletmelere destek olmak amacıyla geliştirilmiş özel bir formattır. Bu aşamada size uygun olan seçeceği tercih ederek Hepsiburada mağaza açma işlemine devam edebilirsiniz.
  3. Sonraki aşamada mağaza adı ve giriş yapmak için gerekli olacak şifre belirlenir.
  4. Bu adımın ardından şirket yetkilisinin kişisel ve iletişim bilgilerinin girileceği aşamaya geçilir.
  5. Şirketin temel bilgileri ve sonrasında vergi yükümlülüklerine dair istenilen bilgiler girilir. Sonraki adımda ise şirketin iletişim ve fatura bilgileri belirtilen alanlara yazılmalıdır. Hepsiburada satış yapmak için fatura bilgilerinizi talep eder. Çünkü size satışlarınız üzerinden komisyon faturası kesecektir.
  6. Şirketinize ait banka bilgilerinin karşınıza gelecek forma girilmesi, Hepsiburada mağaza açma işleminin sonraki adımıdır. Hepsiburada, yaptığınız satışlardan elde ettiğiniz gelirleri kayıt sırasında belirttiğiniz bu hesaba transfer eder. Dolayısıyla girdiğiniz hesap bilgilerinin doğru olması son derece önemlidir.
  7. Banka bilgilerinin de girilmesiyle Hepsiburada mağaza başvuru süreci tamamlanmış olur.
  8. Sonrasında yapmanız gereken Hepsiburada mağaza açma süreci için sizden talep edilen evrakları satıcı portalı üzerinden sisteme yüklemektir. Portala, kayıt aşamasında belirlediğiniz mağaza adı ve şifre ile giriş sağlayabilirsiniz. Bu aşamada sisteme giriş yapılabilmesine rağmen Hepsiburada mağaza açma başvurusu için istenen evraklar yüklenmediğinden ürün yükleme ve satış yapma gibi işlemler gerçekleştirilemez. Sisteme yüklenmesi gereken evrakları buradan inceleyebilirsiniz.
  9. Evrak yükleme aşamasının ardından Hepsiburada, bu evrakları inceler. İncelemenin sonucuna göre başvurunuzu onaylar. Bazı durumlarda evraklar reddedilebilir. Bu durumda Hepsiburada sizinle telefon ya da e-posta yolu ise sizinle iletişime geçerek sürecin nasıl ilerleyeceğine dair bilgi verecektir.
  10. Son aşama olarak ürünlerinizi Hepsiburada mağazanıza girerek satışa başlayabilirsiniz. Eğer bir IdeaSoft e-ticaret siteniz varsa, tüm ürünlerinizi; görsel, detay, fiyat ve stok bilgileri ile beraber tek aşamada aktarabilirsiniz. Üstelik Hepsiburada entegrasyonu sayesinde sitenize eklediğiniz ya da güncellediğiniz ürünler, Hepsiburada mağazanızda da otomatik olarak güncellenir.
Sisteme yüklediğiniz evrakların incelenmesi ve Hepsiburada mağaza açma sürecinin tamamlanması yaklaşık bir hafta sürer. Bunu ardından Hepsiburada satış yapmak için ürünlerinizi sisteme yükleyip listelemenize izin verir. Listeleme işleminin hatasız şekilde yapılması durumunda ürünleriniz 7 gün içinde aktifleşip satışa hazır hâle gelir.

Mağaza Açmadan Bilmeniz Gerekenler

Hepsiburada Mağaza Açmadan Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Mağaza açma sürecinin kolaylığı ve ilk bakışta bunun oldukça cazip bir fırsat gibi görünmesi, şirketlerin fazla düşünmeden bu yönde karar vermesine neden olabilir. Acele bir şekilde, üzerinde yeterince fikir alışverişi yapılmadan bu tür bir adımın atılması, hazırlık sürecinde akla gelmeyen pek çok olumsuz sonuç doğurma riskini taşır. Hepsiburada satış yapmak için oldukça elverişli bir mecra olmasına rağmen şirketlere kimisi oldukça ağır olabilecek yükümlülükler de getirir. Ayrıca Hepsiburada’da satıcı olmak için ilk adımı atmadan bilinmesi ve üzerine düşünülmesi gereken birçok detay vardır. Şimdi bu platform üzerinde mağaza açmanın avantajları, dezavantajları ve diğer bilinmesi gerekenlere bakalım.

Hepsiburada Mağaza Açmanın Avantajları

Öncelikle Hepsiburada mağaza açma işlemi şirketinize birtakım önemli avantajlar sağlar. Bir kısmından yazımızın önceki bölümlerinde bahsettiğimiz bu avantajları şu şekilde toparlayabiliriz:
    • Hepsiburada, çok yüksek kullanıcı sayısına sahip bir sanal pazar yeridir. Bu mecranın çatısı altında mağaza açarak şirketinize ait internet sitesinden erişme imkânınızın düşük olduğu geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Bu da doğal olarak satış rakamlarınız üzerinde olumlu etki yapacaktır.
    • Hepsiburada satış hesabı açarak ulaşacağınız büyük müşteri havuzu, hedef pazarınızla buluşmanızı da kolaylaştırır. Özellikle çok geniş bir ürün gamına sahip değilseniz, bu durum ulaşmanız gereken spesifik bir hedef pazar belirlemeniz gerekliliğini doğurur. Hepsiburada’nın kullanıcıları arasında sizin sattığınız ürünlerle ilgilenecek bir kitle mutlaka vardır. Siz de gerekli çalışmaları yaparak bu kitle ile daha güçlü bir etkileşime girebilirsiniz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye “Hedef Pazar Nedir?” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
    • Hepsiburada, Türkiye’nin en çok tercih edilen ve en köklü online alışveriş platformlarından biridir. Yıllar içinde oturmuş ve müşterilerin güvenini kazanmış bir marka değeri vardır. Bu bağlı olarak Hepsiburada’dan ürün satmak, size bu büyük markanın yarattığı imajdan faydalanma şansı sağladığı rahatlıkla söylenebilir.
    • Şirketinize ait internet sitesine mesafeli yaklaşabilecek olan müşteriler, Hepsiburada çatısı altında satış yapan bir mağazaya daha fazla güven duyma eğiliminde olurlar. Yani Hepsiburada mağaza açma süreci size platformun zaman içinde oluşturduğu bilinirlik seviyesinden ve güven ortamından faydalanma imkânı verir.
    • Hepsiburada, mağaza sahiplerine yararlanabilecekleri birçok reklam alternatifi sunar. Bu alternatif reklam planlarını inceleyip sizin için en uygun olanı seçerek mağazanızın bilinirliğini artırabilir ve satış rakamlarınızı gözle görünür ölçüde yukarı çekebilirsiniz.

Hepsiburada Mağaza Açmada Diğer Avantajlar

  • Her geçen gün artan kargo ücretleri, internet üzerinden alışveriş yapanların en çok şikayet ettiği konulardan biridir. Hepsiburada ürün satmak için mağaza açan tüm şirketlere, yapmış olduğu kargo anlaşmaları ile uygun fiyata gönderim yapma olanağı sağlar. Böylece satmış olduğunuz ürünleri, müşterilerinize en hesaplı şekilde iletme fırsatı yakalarsınız.
  • Hepsiburada, mağaza sahiplerinin ücretsiz olarak yararlanabileceği e-ticaret eğitimleri düzenler. Bu eğitimlerin yanında Hepsiakademi portalı üzerinden e-ticaret hakkında birçok güncel bilgiye ve veriye ulaşabilirsiniz.
  • Hepsiburada’nın satıcıların kullanımına açtığı mağaza portalı oldukça sade ve basit bir arayüze sahiptir. Bu portaldan reklam vermek ya da ürün yüklemek gibi temel işlemleri oldukça pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • IdeaSoft’un kullanıcılarına sunduğu API entegrasyonu sayesinde internet sitenizde satışa sunduğunuz ürünleri, Hepsiburada mağazazına kolaylıkla aktarabilirsiniz. Böylece hâlihazırda sitenizde yer alan ürünleri, Hepsiburada için tekrar tek tek listelemek zorunda kalmazsınız. Bu konuda E-ticaret Çözüm Merkezi’ndeki Hepsiburada sayfasından bilgi alabilirsiniz.
  • Yaptığı anlaşmalar ışığında mağazalara kredili ve taksitli satış yapma imkânı verir. Bu seçeneğe sahip ürünlerin, müşteriler tarafından sahip olmayanlara kıyasla daha çok tercih edileceğini rahatlıkla söylenebilir. Dolayısıyla bu da satış rakamlarınıza olumlu katkı yapacak bir özelliktir.

Hepsiburada Mağaza Açmanın Dezavantajları

Şirketlere yukarıda saydığımız üzere birçok avantaj getirir. Fakat bu noktada madalyonun diğer yüzünden de; yani bu platformda satış yaparken karşılaşacağınız dezavantajlardan da bahsetmek gerekir. Hepsiburada’nın çatısı altında satış yapmak için mağaza açmak şu risk ve olumsuzlukları beraberinde getirir:
  • Yüksek müşteri sayısı, kaçınılmaz olarak birçok satıcının bu mecraya ilgi göstermesi sonucunu doğurur. Dolayısıyla birçok şirket Hepsiburada mağaza açma yönünde girişimlerde bulunur. Sonuç olarak ortaya çok yoğun bir rekabet ortamı çıkar. Bu rekabette öne çıkmak için çok dikkatli olmanız ve ilk etapta akla gelmeyen pek çok harcama yapmanız gerekir. Rakiplerinizin arasından sıyrılmak amacıyla reklam faaliyetlerine ciddi bir bütçe ayırmak zorunda kalabilirsiniz. Reklam ve benzeri alanlarındaki giderlerinizin artması, kârınıza olumsuz olarak yansıyacaktır.
  • Hepsiburada, yapılan satış başına mağazalardan bir komisyon ücreti tahsil eder. Bu komisyon tutarı, özellikle kimi ürün kategorilerinde çok yüksek olabilir. Sonrasında sizin sattığınız üründen elde edeceğiniz kârı önemli ölçüde düşürür. Kârınızı yüksek tutmak için komisyon tutarlarını ürün fiyatlarına yansıtmak ilk etapta makul bi fikir gibi görünmektedir. Ama şunu unutmamakta fayda var; müşterilerin yüksek fiyatlı ürünlere yönelik ilgisi her zaman daha düşük olacaktır.
  • Hepsiburada satış yapmak için mağazalara birçok olanak sağlar ama müşterilerin çok büyük bir kısmı ürünü sizin mağazanızdan değil, Hepsiburada’dan aldığını düşünür. Bu da markalaşma süreciniz açısından olumsuz bir durumdur. Sizin ürettiğiniz ya da ithal ettiğiniz, en iyi şartlarda gönderimini sağladığınız bir ürünü satın alan müşteri alışverişten memnun olsa dahi şirketinizin adını hiç duymayabilir.
  • Hepsiburada satış yapmak için birçok avantaj sunuyor olsa da faaliyetlerinizden elde ettiğiniz gelirlerin hesabınıza yansıması 20 - 30 günü bulabilir. Bu süre, diğer pek çok sanal pazar yeri uygulamasına kıyasla oldukça uzundur.
  • Hepsiburada mağaza açma işlemi için ilk adımınızı attığınız andan itibaren oyunu bu büyük platformun kurallarına göre oynamayı kabul etmiş olursunuz. Aynı zamanda Hepsiburada tarafından belirlenen kurallar, kimi şartlarda yapmayı düşündüğünüz e-ticaret atılımlarının önünde engel teşkil edebilir. Bu kuralların dışına çıktığınız şartlarda da mağazanıza yönelik cezai yaptırımlar uygulanabilir ya da mağazanız komple kapanabilir.

Hepsiburada Mağaza Cezaları

Öncelikle Hepsiburada’nın koyduğu ve mağaza sahiplerinin uyması gereken kurallar ve cezalardan daha detaylı şekilde bahsetmek faydalı olacaktır. Bunlardan ilki gecikme cezasıdır. Hepsiburada mağaza açma işleminde imzaladığınız sözlemeye göre, müşterinin verdiği siparişi 2 gün içinde kargoya teslim etmeniz gerekir. Kargo firmalarının çalıştığı cumartesi de bu iki güne dâhil edilir. Zamanında gönderimi yapılmayan ürünler için uygulanan cezai yaptırımlar şöyledir:
  • Kargo Teslim Süresi + 1 Gün: 5 TL
  • Teslim Süresi + 2 Gün: 10 TL
  • Kargo Teslim Süresi + 3 Gün ve daha fazlası: 15 TL
Ceza uygulanan bir diğer durum da satıcının siparişi iptal etmesi ya da hiçbir geçerli neden belirtmeden ürünü göndermemesidir. Bu durumda kesilen ceza miktarları ürünün fiyatına göre değişir ve bu miktarları aşağıda görebilirsiniz:
  • Fiyatı 20 TL’ye kadar olan ürünler: 10 TL
  • 21 - 500 TL arasında olan ürünler: 25 TL
  • 501 - 1000 TL arasında olan ürünler: 50 TL
  • 1000 TL’nin üzerinde olan ürünler: Fiyatın %5’i
Hepsiburada satış yapmak için mağaza açan işletmelere satılan ürünle birlikte fatura gönderilmesini zorunlu kılar. Bunun yapılmaması durumunda mağazaya ceza keser. Benzer şekilde kurallara uygun olarak gerçekleştirilmiş ürün iadesinin kabul edilmemesi durumunda da bir cezai yaptırım uygulanır. Bu iki durumda kesilen ceza tutarları şöyledir:
  • Fiyatı 20 TL’ye kadar olan ürünler: Ürün bedeli kadar
  • 21 - 200 TL arasında olan ürünler: 20 TL
  • 201 - 500 TL arasında olan ürünler: 50 TL
  • 1000 TL’nin üzerinde olan ürünler: Fiyatının %5’i
Yukarıda belirtilen ceza tutarları tek tek incelendiğinde göze çok yüksek gelmese de benzer durumların tekrar yaşanması, işletmelerin maddi durumları ciddi ölçüde zorlayacak duruma gelebilir. Sadece cezaların da ötesinde Hepsiburada mağaza açma işleminin olumsuz yanları, tıpkı tüm sanal pazar yerlerinde olduğu gibi olumlu yönlere göre sayıca daha az görünür. Fakat dezavantajların neredeyse tamamı, doğrudan işletmelerin elde edeceği gelirlerle yani kârlarla ilgilidir. Bu açıdan bakınca, Hepsiburada üzerinde mağaza açmadan önce artı ve eksi yönlerin incelemesinin, e-ticaret faaliyetlerinin olası sonuçlarına dair bir öngörü ortaya koymak açısından çok önemli olduğu sonucu çıkarılabilir.

Hepsiburada Mağaza Açma Ücreti

Bu sürece dair en çok merak edilen detaylardan biridir. Hepsiburada mağaza açma ücreti 2021 yılı itibarı ile sıfırdır. Daha net bir ifade ile bu platformda mağaza açmak tamamen ücretsizdir. Ancak platform üzerinden yaptığınız satışlarda, daha önce belirlenmiş oranlarda bir komisyonu Hepsiburada’ya ödemeniz gerekir. Bu bilgiler ışığında Hepsiburada’da mağaza açmanın maliyeti yok denebilir. Platform, gelirlerini komisyon bedelleri üzerinden elde eder.

Hepsiburada Vergi Süreci

Satış yapmak ile diğer ticari faaliyetlerin vergilendirme süreci arasından bir fark bulunmaz. Yaptığınız her satış için mutlaka fatura kesmeniz gerekir. Fatura kesmek ve bu faturayı ürünün yanında müşteriye göndermek Hepsiburada'nın mağazalara zorunluluğu kıldığı bir durumdur. Kestiğiniz faturalar üzerinden de vergi ödeme gerekliliği ortaya çıkar. Vergi kurallarına tabi bir şirket olarak bu satışlarınız için kesmiş olduğunuz faturalar ile giderleriniz üzerinden yapılan hesaplar doğrultusunda düzenli olarak Katma Değer Vergisi (KDV) ve Gelir Vergisi ödemeniz gerekir. Satmış olduğunuz ürünlerin tutarına yüzde kaçlık bir Katma Değer Vergisi ilave edeceğiniz ürünün türüne göre değişiklik gösterir. Bu konuda birlikte çalıştığınız muhasebeci ya da mali müşavire danışarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hepsiburada Faturalandırma Süreci

Faturalandırma süreci çift taraflı olarak işler. Satış yapan mağazalar alıcılara fatura keserken Hepsiburada da bu satış üzerinden mağaza için komisyon faturası düzenler. Bu komisyon faturaları, şirketinizin bir gideri olarak işlem görür ve KDV oranı %18’dir. Hepsiburada’nın şirketinize kestiği faturalara yönelik olarak herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur. Platform yaptığınız satışların tutarlarını size öderken ilgili komisyon tutarı kadar kesinti yapar. Komisyonlarda hesaplama, ürünün listeleme fiyatı + KDV şeklinde yapılır. Bu faturaların vadesi ise teslimat süresi + 28 gün olarak belirtilmiştir.

Hepsiburada Mağaza Açma Şartları

Satış yapmak için mağaza açmayı zorunlu kılsa da bunun için belirlediği şartlar oldukça kolaydır. Bu platformda mağaza açmak için belirlenmiş en önemli şart, vergi mükellefiyeti bulunan bir şirket olmaktır. Vergi ödeme zorunluluğu bulunmayan yani mali açıdan şirket vasıflarını taşımayan bireysel girişimler, mağaza açıp satış yapamaz. Hepsi burada mağaza açma şartları şartlar şunlardır:
  • Şirket sahibi olmak (Şahıs şirketi, limited ya da anonim şirket olarak mağaza açabilirsiniz)
  • Bir ofis ya da depo adresi
  • Şirketin aktif olarak kullandığı bir banka hesabı
  • Limited ya da anonim şirketler için MERSİS numarası, ticaret sicil numarası ve KEP e-posta adresi
Hepsiburada’da açılan her mağaza sadece tek bir kategori özelinde satış yapabilir. Birden fazla kategoride satış yapmak için farklı mağazaların açılması gerekir.

Hepsiburada Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler

Satış yapmak için mağaza açan işletmeler birtakım belgeler talep eder. Bu belgelerin, mağaza başvurusu için online formların doldurulmasının ardından satıcı portalına yüklenmesi gerekir. Hepsiburada mağaza açmak için gerekli evraklar şunlardır:
  • Vergi levhası (Son bir yıl içinde alınmış olmalıdır.)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli, noter onaylı ve ıslak imzalı olmalıdır. Şahıs firmaları, bu belge yerine imza beyannamesi verebilir.)
  • Banka bilgileri
  • Faaliyet belgesi (Son 6 ay içinde alınmış olmalıdır. Ayrıca Ticaret odası kaydı olmayan şahıs firmaları için zorunlu değildir.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (Şahıs firmalarının herhangi bir ticaret odası kaydı yoksa bu evrak ve faaliyet belgesi yerine vergi levhalarını sisteme yüklemeleri gerekir.)
  • Hepsiburada satıcı üyelik sözleşmesi (Çıktısı alındıktan sonra kaşelenip imzalanarak sisteme yüklenmelidir.)
  • Pazaryeri satıcı bilgileri formu (Komisyon oranları gibi bilgiler bu formda yer alır. Çıktısı alınıp kaşe-imza yapılmalıdır.)

Hepsiburada Komisyon Oranları

Satış yapmak için belirli bir oranda komisyon ödemenizi zorunlu kılar. Komisyon oranları,kategorilere hatta ürün tiplerine göre farklılık gösterir. Bu platformda mağaza açmadan önce satmayı düşündüğünüz ürünlerin komisyon oranlarını inceleyip kararınızı bu doğrultuda vermeniz faydalı olacaktır.

    Hepsiburada Komisyon Hesaplama Aracı

    Hepsiburada ürün komisyonlarını en doğru ve kolay şekilde hesaplamak için aşağıdaki Hepsiburada komisyon hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

    Altın > Altın Yatırım
    Aksesuar > Altın / Takı / Mücevher
    Aksesuar > Saat/Gözlük
    Aksesuar > Aksesuar
    Çanta > Valiz Bavul
    Çanta > Çanta
    Ayakkabı > Ayakkabı
    Giyim > Giyim
    Giyim > Bebek Giyim
    Parfüm > Parfümler
    Outdoor- Deniz > Outdoor-Deniz Ekipmanları
    Outdoor- Deniz > Outdoor-Deniz Ekipmanları
    Spor & Outdoor > Outdoor-Deniz Ekipmanları
    Spor & Outdoor > Spor Aletleri
    Spor & Outdoor > Fitness ve Kondisyon Ekipmanları
    Spor & Outdoor > Bisikletler ve Paten
    Spor Branşları > Spor Branşları
    Taraftar Ürünleri > Taraftar Ürünleri
    Cep Telefonu > Cep Telefonu
    Cep Telefonu > Cep Telefonu
    Cep Telefonu > Tablet
    Bilgisayar > Taşınabilir Bilgisayar
    Bilgisayar > Bilgisayar Bileşenleri & Çevre Birimleri
    Bilgisayar > Bilgisayar Bileşenleri
    Bilgisayar > Bilgisayar Bileşenleri
    Bilgisayar > Bilgisayar Bileşenleri
    Bilgisayar > Bilgisayar Bileşenleri
    Bilgisayar > Projeksiyon & Aksesuarları
    Bilgisayar > Projeksiyon & Aksesuarları
    Bilgisayar > Yazıcılar ve Aksesuarları
    Bilgisayar > Yazıcılar ve Aksesuarları
    Bilgisayar > Ağ/Modem, Akıllı Ev
    Bilgisayar > Çevre Birimleri
    Bilgisayar > Çevre Birimleri
    Bilgisayar > Yazılım
    Foto-Kamera > Aynasız SLR Fotoğraf Makineleri
    Foto-Kamera > Fotoğraf ve Kamera Aksesuarları
    Foto-Kamera > Drone & Drone Aksesuarları
    Foto-Kamera > Drone Aksesuarları
    Foto-Kamera > Fotoğraf Makineleri & Video Kameralar
    Oto Aksesuar > Oto Aksesuarları & Ses ve Navigasyon Sistemleri
    Oto Aksesuar > Oto Aksesuarları & Ses ve Navigasyon Sistemleri
    Oto Aksesuar > Oto Aksesuar
    Oto Aksesuar > Oto Aksesuar
    Oto Aksesuar > Araç İçi Ekipman & Aksesuarlar
    Oto Aksesuar > Araç İçi Ekipman & Aksesuarlar
    Oto Aksesuar > Araç Dış Aksesuarlar &Oto Lastik & Lastik Bakım Ürünleri
    Oto Aksesuar > Araç Dış Aksesuarlar & Temizlik Ürünleri & Oto Aksesuar
    Oto Aksesuar > Oto & Motosiklet Lastik
    Oto Aksesuar > Oto Yedek parça
    Oto Aksesuar > Oto Aksesuar Akü
    Oto Aksesuar > Motosiklet Aksesuarları
    Oto Aksesuar > Yakıt ve Yağ Katkıları
    Oto Aksesuar > Yakıt ve Yağ Katkıları
    Oto Aksesuar > Traktör Lastikleri
    SDA > Süpürge & Ütüler
    SDA > Aksesuar, Yedek Parça
    SDA > Mutfak Gereçleri & Pişirme-Hazırlama
    SDA > Mutfak Gereçleri & Pişirme-Hazırlama
    SDA > Elektrikli Kişisel Bakım Aletleri
    MDA- Beyaz Eşya > Bulaşık, Çamaşır, Kurutma Makinesi ve Buzdolabı
    MDA- Beyaz Eşya > Ev Isıtma & Soğutma Sistemleri
    MDA- Beyaz Eşya > Ankastre & Pişirme Grubu
    MDA- Beyaz Eşya > Beyaz Eşya Yedek Parça & Aksesuar
    TV > LCD Televizyon
    Anne Bebek Ürünleri > Anne / Bebek Bakım
    Anne Bebek Ürünleri > Anne / Bebek Bakım
    Cilt Bakımı > Cilt Bakım / Saç Bakım
    Cilt Bakımı > Cilt Bakım / Saç Bakım
    Makyaj > Makyaj Ürünleri
    Petshop > Petshop Beslenme
    Petshop > Petshop Aksesuar
    Sağlık > Kişisel Bakım Ürünleri Ağız Bakım Ürünleri
    Sağlık > Kişisel Bakım Ürünleri Sağlık / Kişisel Bakım Ürünleri
    Sağlık > Kişisel Bakım Ürünleri Güzellik Salonu & Kuaför Ürünleri
    Ev Bakım ve Temizlik > Deterjanlar, Temizlik Malzemeleri, Kağıt Ürünleri ve Mutfak Sarf Malzemeleri
    Temel Tüketim ve Gıda > İçecek ve Gıda Ürünleri
    Bahçe > Bungalov Ev
    Bahçe > Bahçe Dekorasyon ve Bakım
    Bahçe > Bahçe Dekorasyon ve Bakım
    Bahçe > Bahçe Mobilyası
    Bahçe > Mangal / Barbekü
    Bahçe > Bahçe Makineleri
    Yapı Market > Banyo & Ev Gereçleri
    Yapı Market > Banyo & Ev Gereçleri
    Yapı Market > Banyo & Ev Gereçleri
    Yapı Market > Hırdavat
    Yapı Market > Aydınlatma Ürünleri
    Yapı Market > Elektrik ve Aydınlatma ürünleri
    Yapı Market > Jeneratör
    Ev Tekstili > Yatak Odası Tekstili
    Ev Tekstili > Halı & Kilim
    Ev Tekstili > Banyo Tekstili
    Ev Tekstili > Mutfak Tekstil
    Mobilya > Dekorasyon
    Mobilya > Ofis Dekorasyon
    Mobilya > Ev Mobilya
    Mobilya > Yatak Odası Takımları
    Züccaciye > Sofra & Mutfak Gereçleri
    Oyuncak > Oyuncak
    Cep Telefonu aksesuarları > Cep Telefonu Aksesuarları 1
    Cep Telefonu aksesuarları > Cep Telefonu Aksesuarları 2
    Cep Telefonu aksesuarları > Cep Telefonu Aksesuarları 3
    Cep Telefonu aksesuarları > Cep Telefonu Aksesuarları 4
    Cep Telefonu aksesuarları > Cep Telefonu Aksesuarları 5
    Cep Telefonu aksesuarları > Telsiz Masaüstü Telefonlar
    Cep Telefonu aksesuarları > Akıllı Saat-Bileklik & Bluetooth Kulaklıklar
    Film > Film
    Kitap > Kitap
    Kitap > Kitap
    Müzik > Müzik Alet ve Ekipmanları 1
    Müzik > Müzik Alet ve Ekipmanları 1
    Müzik > Müzik Alet ve Ekipmanları 1
    Müzik > Müzik Alet ve Ekipmanları 2
    Müzik > Müzik Alet ve Ekipmanları 2
    Kırtasiye ve Ofis > Ofis Teknolojileri 1
    Kırtasiye ve Ofis > Ofis Teknolojileri 2
    Kırtasiye ve Ofis > Kırtasiye ve Ofis Ürünleri ve Sanatsal Malzeme
    Oyun Konsol > Oyun Konsolu
    Oyun Konsol > Oyun Konsolu
    Oyun Konsol > Oyun Konsolu
    Oyun Konsol > Konsol Oyunları
    Oyun Konsol > Konsol Oyunları
    Oyun Konsol > Konsol Aksesuarları
    Oyun Konsol > Konsol Aksesuarları
    Oyun Konsol > Oyun Ödeme Kartları
    Hobi-Oyun > Hobi, Oyun Eğlence Ürünleri
    NonTV > Televizyon ve Elektronik Aksesuarları
    NonTV > Televizyon ve Elektronik Aksesuarları
    NonTV > Dijital ve Güvence Paketleri
    NonTV > Ev Güvenlik Ürünleri
    NonTV > Ev Sinema ve Ses Sistemleri
    NonTV > Ev Sinema ve Ses Sistemleri
    Dijital Ürünler > Dijital Ürünler 1
    Dijital Ürünler > Dijital Ürünler 2
    Lütfen boş alanları doldurunuz.

    Hesaplama Sonucu

    Sonucu görmek için tutar girip “Hesapla” butonuna basın

    Satış Fiyatı KDV Dahil
    Satış Fiyatı KDV Hariç
    Alış Fiyatı
    Komisyon Tutarı
    Kargo Tutarı
    Net Kâr
    Kâr Marjı Satıştan
  • Aksesuar - %18
  • Altın - %4
  • Anne Çocuk Ürünleri - %12.5 ile %16 arası
  • Ayakkabı - %18
  • Beyaz Eşya - %8.5 ile %12 arası
  • Bilgisayar - %6 ile %15 arası
  • Çanta - %18
  • Cep Telefonu - %3 ile %7 arası
  • Telefon Aksesuarları - %12.5 ile %23 arası
  • Cilt Bakım & Makyaj - %15
  • Elektrikli Kişisel Bakım Aletleri - %13
  • Ev Bakım ve Temizlik - %12.5
  • Ev Tekstili - %18
  • Giyim - %18
  • Hobi Oyun - %16
  • Kitap - %13 ile %15 arası
  • Kırtasiye ve Ofis - %6 ile %15 arası
  • Mobilya - %18 ile %22 arası
  • Mutfak Gereçleri - %11
  • Müzik - %10 ile %15 arası
  • Oto Aksesuar - %9 ile %18 arası
  • Oyuncak - %16
  • Parfüm - %15
  • Pet Shop - %13 ile %15 arası
  • Spor & Outdoor - %5 ile %13 arası
  • Süpürge & Ütüler - %11
  • Televizyon - %6
  • Temel Tüketim ve Gıda - %15
  • Yapı Market - %14 ile %18 arası
  • Züccaciye - %18
Hepsiburada komisyon oranları, faaliyet gösterdiğiniz kategoriye göre değişmek ile beraber, 2021 yılı için güncel rakamlara bu döküman üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz e-kitap:

E-ticaret sitesi nasıl kurulur?

Formu doldurun, 10 adımda e-ticaret sitesi kurulumunu anlattığımız e-kitabı indirin.

Hepsiburada Mağaza Giriş

Mağaza açma girişi ile başvurusu tamamlanarak aktif hâle gelmiş bir mağazaya erişim aynı sayfa üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayfada bulunan ilgili alanlara kayıt esnasında belirlediğiniz mağaza adı ve şifreyi yazarak satıcı paneline kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hepsiburada Müşteri Hizmetleri

Müşteri hizmetleri konusundaki çalışmaları ile takdir toplayan bir firmadır. Aynı zamanda müşteriler, 0850 252 40 00 numarasından ulaşabilecekleri çağrı merkezine merak ettiği konuları rahatlıkla danışabilirler. Ayrıca Hepsiburada’nın çağrı merkezi 08:00 - 24:00 saatleri arasında aktif olarak hizmet vermektedir.

Hepsiburada Mağaza Destek Hattı

Burada satış yapmak amacıyla platform üzerinde mağaza açan firmalara destek olmak amacı özel bir hat da açmıştır. Destek hattının telefon numarası 0850 214 09 15’dir. Bu hattı arayarak mağaza açma sürecine ve açılan mağazada gerçekleştirilen işlemlere dair detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hepsiburada Mağaza Destek

Mağaza açma sürecini tamamlayıp aktif olarak çalışmaya başlayan iş ortaklarına destek olmak adına birçok hizmet geliştirmiştir. Bu hizmetlerden en önemlisi ücretsiz olarak düzenlenen e-ticaret eğitimleridir. Sürekli gelişmekte olan e-ticaret hakkında kendinizi geliştirip bu alanda daha başarılı olmak istiyorsanız ücretsiz eğitimlere katılabilirsiniz.

Hepsiburada Mağaza İletişim

Aynı zamanda Hepsiburada mağazalar için özel açılmış destek hattının dışında, satıcılara online talep formları düzenleme imkânı da sağlar. Bu sayfadan ulaşabileceğiniz formlar üzerinden destek almak istediğiniz konuya dair rahatlıkla talep oluşturabilirsiniz.

Hepsiburada Satış Artırma Yöntemleri

Ürünlerinizi tanıtmak ve satışlarınızı artırmak için bir takım dijital pazarlama çalışmaları yapmanız gerekir. Hepsiburada mağazası açmak tek başına yeterli olmayacaktır; bu nedenle de pazarlama ve reklam çalışmalarıyla ürünlerinizin tanıtımını yapmanız faydalı olacaktır. Mağazanızı öne çıkartmak için yararlanabileceğiniz dijital pazarlama çalışmalarını şu şekilde ele alabiliriz:
  • Hepsiburada reklamları: Ürünlerinizi öne çıkartmak için Hepsiburada’nın reklam modellerinden yararlanabilirsiniz. Belli kategorilerdeki ürünlerinizi ya da sadece belli ürünlerinizi öne çıkartmak için kategori bazlı ya da banner bazlı reklam içerikleri hazırlayabilirsiniz. Buradaki reklam ücretleri ve gösterim süreçleri Hepsiburada ile yapacağınız anlaşmalar özelinde değişiklik gösterebilir.
  • Arama sonucu reklamları: Google Ads çalışmaları e-ticaret şirketlerinin sıklıkla kullandığı reklam formatları arasında yer alıyor. Google’daki arama sorgularına yönelik sizinle ilgili anahtar kelimeleri seçerek, ürünlerinize ve Hepsiburada mağazanıza Google Ads arama sonucu kampanyalarıyla trafik çekebilirsiniz.
  • Sosyal medya reklamları: reklamlar ürün tanıtımı yapmak, marka bilinirliğini artırmak ve farklı hedef kitlelere ulaşmak için oldukça etkilidir. Ürünlerinizle ilgili reklamlarınızı Hepsiburada mağazanıza yönlendirecek şekilde hazırlayarak, sosyal mecralar üzerinden mağazanıza trafik çekebilirsiniz.
  • SEO uygulamaları: Ürünlerinizin arama sorgularında daha üst sıralarda çıkmasına yardımcı olacak uygulamalardan biri. Hepsiburada mağazası üzerindeki bilgileriniz de arama motorlarında indekslenir. Bu nedenle de buradaki bilgileri ve ürün sayfalarınızı arama motorlarına uyumlu bir şekilde hazırlamaya özen göstermelisiniz.
    • Mağaza sayfanızın açıklama bölümünde hizmetleriniz ve sattığınız ürünlerle ilgili anahtar kelimelere yer verin.
    • Ürün başlıklarında ürünün modeli, tam adı, markası, rengi gibi detayları mutlaka barındırın.
    • Detaylı ürün açıklamaları hazırlayın. Bu açıklamalarda ürünle ilgili anahtar kelimeler kullanmanın yanı sıra ürünle ilgili kaliteli fotoğraflar paylaşabilir ve açıklama bölümünde ürünle ilgili videoları da ekleyebilirsiniz. Açıklama sayfasını detaylı bir şekilde hazırlamanız, bu sayfanın daha iyi indekslenmesine yardımcı olacaktır.

Diğer Pazaryerlerinden Satış

Hepsiburada satış yapmak ve e-ticaret alanında faaliyet göstermek için önemli bir platformdur. Bu platformdaki faaliyetlerinizi diğer pazar yeri uygulamaları ile destekleyerek daha bütünlüklü ve başarılı bir e-ticaret operasyonu yürütebilirsiniz. Son olarak mağaza açabileceğiniz diğer belli başlı platformlara bakalım.

AliExpress Mağaza Açma Rehberi

Çin kökenleri e-ticaret devi, tüm dünyaya satış yapmak için tercih edilebilecek bir mecradır. AliExpress Mağaza Açma Rehberi üzerinden bu konuya dair merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

Trendyol Mağaza Açma Rehberi

Yerli pazarda etkili bir e-ticaret girişimi olmayı düşünüyorsanız Trendyol’da mağaza açma fikrini de mutlaka aklınızda bulundurmanız gerekir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için Trendyol mağaza açma rehberi başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

eBay Mağaza Açma Rehberi

Sadece sıfır değil ikinci el ürünlerin de satılabildiği, tüm dünyada kabul gören bir online alışveriş platformudur. Bu platformda çalışmayı düşünüyorsanız eBay mağaza açma rehberi başlıklı yazımıza göz atmanız faydalı olacaktır.

GittiGidiyor Mağaza Açma Rehberi

Türkiye’nin en önemli alışveriş platformlarından olan GittiGidiyor, şirket olmadan da mağaza açmanıza izin vermesi ile dikkat çeker. GittiGidiyor mağaza açma rehberi, bu sitede mağaza açmak için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri içerir.

n11 Mağaza Açma Rehberi

Türkiye’de kurulmuş olan n11 de internet üzerinden satış yapmak için tercih edebileceğiniz önemli mecralardan biridir. n11 mağaza açma rehberi, bu konuda merak ettiklerinize dair oldukça detaylı bilgiler içerir.

Amazon Mağaza Açma Rehberi

E-ticaret sitesi olarak kurulmasının ardından dünyanın en büyük şirketlerinden birine dönüşen Amazon, techjury.net’in sağladığı verilere göre 300 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Amazon mağaza açma rehberi burada mağaza açarak tüm dünyadan kullanıcılara ulaşmanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri size sağlar.

PttAVM Mağaza Açma Rehberi

Türkiye’nin gelişmekte olan sanal pazar yeri uygulamalarından biridir. Bu platformda mağaza açmayı düşünüyorsanız PttAVM mağaza açma rehberi başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Çiçek Sepetinde Mağaza Açma Rehberi

Türkiye’nin bilinen online satış sitelerinden biridir. Çiçek Sepetinde nasıl satış yapılır gibi sorularınız varsa Çiçek Sepeti mağaza açma rehberi, tüm sorularınızı cevaplayacak niteliktedir.
ideasoft monogram
IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
Savaş

Popüler Videolar