Marka ve Şirket İsmi Bulmayı Kolaylaştıran En İyi Araçlar

Yazar: Ferad Osman Sali   -   Güncellenme Tarihi: 10.07.2024
Marka ve Şirket İsmi Bulmayı Kolaylaştıran En İyi Araçlar

Seo Açıklaması: Marka ve şirket adı için logo yaptırmadan önce, ideasoft’un önerdiği araçları deneyerek özgün marka isimlerine sahip olabilirsiniz!

Ürünlerinizi, müşteriye ulaştırmak için e-ticaret yapmak ya da mağaza açmak istiyorsanız, öncelikle dikkat çeken ve sizi tanımlayan bir marka ismi bulmalısınız. Müşterilerin merak edeceği, hedef kitleye hitap eden bir marka adı sayesinde satışlarınızı ve hizmetlerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz. Markanın içeriğini, kime hitap ettiğini, satış politikasını en iyi şekilde tanımlayan ismi bulmak, günümüzde yapay zeka sayesinde çok kolay!

Şirketinizi ve markanızı daha fazla kişiye ulaştırma konusunda rehber olan ideasoft, marka ismi bulma konusunda da size yardımcı olacak. Akıllı uygulamalar ve yapay zeka sayesinde, markanızı tanımlayan en uygun ismi bulabilirsiniz. Bunun için öncelikle, özenle hazırladığımız bu yazımızı okumalısınız. İşte şirket ve marka ismini seçerken işinizi kolaylaştıracak araçlar!

Şirket İsmi Bulmak

En İyi 17 Marka ve Şirket İsmi Bulma Uygulaması

1) Name Mesh

Name Mesh, kullanıcılar için geniş bir isim havuzundan isim önerileri sunan yazılımdır. Bu yazılım sayesinde, işletme veya projelerinin görünürlüğünü artırmak daha da kolaylaşır. Çünkü benzersiz bir marka ismi sunma özelliğine sahiptir.

Şirket ve markanın hedef kitlesine, dikkat çekici bir şekilde hitap etmek isteyen kuruculara, kısa sürede yardımcı olur. Bu yazılım sayesinde, marka ve şirket ismi bulmak keyifli bir deneyim sunar.

Bu konuda yazılmış rehberimizi okumak için tıklayın Akılda Kalıcı Yaratıcı Sloganlar Nasıl Bulunur?

2) Company Name Generator

Ticaret hayatında bir adım öne çıkmak için, etkileyici firma adına sahip olmalısınız. Bunun için Company Name Generator kullanabilirsiniz. Company Name Generator, kullanıcıların işletmeleri için orijinal, çekici isimler bulmasına yardım eden bir uygulamadır.

Bu uygulama sayesinde, ürün içeriğinize ve hedef kitlenize en uygun adı bulabilirsiniz. Farklı algoritmalardan faydalandığı için sektöre hitap eden isimlerin bulunması için kullanılabilir.

3) Dot-o-mator

Ticaret hayatına atılıyorsanız, web sitesi ve firmanız için uygun bir isim bulma arayışındaysanız Dot-o-mator kullanabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, birkaç kelimeyi birleştirerek akılda kalan marka adı hazırlayabilirsiniz.

Firma isminde öne çıkmak ve akıllarda kalmak istediğinizde, Dot-o-mator size dakikalar içinde yardım edecek. E-ticaret alanında ilerlemek için marka isminizle bütünleşmelisiniz. Bunun için de iyi bir ismi bulmanız gerekiyor.

4) SquadHelp

Ücretli şekilde kullanabileceğiniz, profesyonel isim bulma aracından biri olan SquadHelp, şirketiniz için en ilgili ismi bulmanız yardımcı olmaktadır. Şirket ve firmanızı tamamlayan logoları da yine SquadHelp ile yapabilirsiniz.

Hedef kitlenizi, satış içeriklerinizi, şirket özelliklerinizi analiz ederek size en iyi sonuçları vermeye çalışır.

5) Namelix

Markanıza, özgün ve yaratıcı bir isim bulmak istediğinizde, Namelix ile keyifli bir analiz yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz logo tasarımları sunan, seçenekli isim önerilerinde bulunan bu uygulama sayesinde ticaret hayatında akıllarda kalabilirsiniz.

Satışı yapılacak ürünlerin içeriğine, markanızın hikayesine göre kelimeler ekleyip en alakalı marka ismini görebilirsiniz. Namelix sayesinde, işletmenizin adını dakikalar içinde belirleyebilirsiniz. Özgün olmak için seçtiğiniz isimlerin, daha önce kullanılmamış olduğunu teyit etmelisiniz.

6) Novanym

Şirket ve firma ismi üretici yazılımlardan bir diğer olan Novanym, şu güne kadar birçok kişiye ilham oldu. Piyasayı kontrol ederek, markanıza hitap eden kelimeleri seçtikten sonra isim bulma robotunu kullanabilirsiniz.

Logo tasarımı ve önerisi de bulunan Novanym, e-ticarette daha başarılı olmanız için isim bulma telaşınızı hafifletebilir. Detaylı inceleme ve araştırma yaparak, firmanızın adını belirleyebilirsiniz.

7) Oberlo Marka İsmi Üretici

Satış ve hizmet için kurduğunuz firmaya en ilgili ismi bulmak istiyorsanız, Oberlo’yu kullanmaya başlayabilirsiniz. Firmanızı tanımlayan birkaç kelimeyi girip önerilen yüzlerce ismi karşınıza görebilirsiniz. Bu isimler arasından, firmanızı tanımlayan ve hedef kitleye ulaşmanızı kolaylaştıran bir seçim yapabilirsiniz.

Oberlo, sektöre göre marka ismi bulmanızı, daha kısa süreye indirir. Günlerce isim düşünmek yerine birkaç dakikanızı ayırıp ticaret hayatında iz bırakan bir firma ismi bulabilirsiniz.

8) Business Name Generator

Şirket ve firma ismi üretme konusunda bilinen bir diğer yazılım da Business Name Generator oluyor. Bu sistemde, kuracağınız şirket için uygun isim ve alan adı belirleme imkanınız var.

Premium isim ve logo önerileri için üyelik yapmanız gerekmekte. Henüz firmanız için bir isim belirlemediyseniz, Business Name Generator ile yaratıcı ve ticaret alanına uygun firma isimlerini kolayca bulabilirsiniz.

9) Zyro

Zyro’nun yapay zekâ ile desteklenmiş şirket ismi bulma aracı, firma ve şirket kuruluşu aşamasında olanların, isim bulma telaşını hafifletecek. Sektörde iz bırakan, etkileyici ve markayı tanımlayan firma isimlerini dakikalar içinde bulan bir araçla tanışabilirsiniz.

Şirketinize hitap eden ismi, markanıza ait isimli logoyu en kolay ve ücretsiz şekilde bulmak için Zyro ile araştırmalar yapabilirsiniz.

10) Shopify

İşletmeniz, firmanız ve kendi markanız için en kısa sürede bir isim bulmak istiyorsanız, Shopify size bu konuda hızlı ve etkili çözümler bulacak. Satış yapacağınız sektöre hitap eden marka isimlerini önerme sistemine sahip bir site olduğundan, burada dikkatinizi çeken birçok isim duyabilirsiniz.

İstenen bilgileri birkaç kelimede özetleyip, saniyeler içinde sunulan firma isimlerine göz atabilirsiniz. Özellikle de online mağaza üzerinden e-ticaret yapanlar için çok avantajlı görünüyor!

11) ChatGPT

Pek çok konuda etkili ve hızlı veri sunan ChatGPT, firmalara isim bulma konusunda da alternatif öneriler sunuyor. Firma ve şirket ismi bulmak için açık ve anlaşılır ifadelerle, robotun kullanılması gerekiyor.

Soru cümlesi oluştururken hangi sektörde nasıl bir iş yaptığınızı açıkça belirtmelisiniz. Örneğin, “Küçük bir şehirde bebek kıyafetleri satacağım firmam için isim önerir misin?” sorusunu yönelttiğinizde, size en alakalı isim önerileri verilir. Bu önerilere kendiniz ekleme yaparak firmanızı açabilirsiniz.

12) TRUiC

The Really Useful Information Company ismiyle bilinen bu yazılım, işletme kaydından marka görünürlüğüne kadar birçok konuda size fikir vermek için tasarlandı.

Konum, satış sektörü ve alakalı kelimeleri bir araya getiren Truic, firma için isim arayanlara dikkat çeken ve özgün isim önerilerini sunmaktadır.

13) Looka

Soyut düşünen, somut verileri en çekici şekilde sunan Looka, firma için isim arayabileceğiniz en güncel sistemlerden biridir. Looka, sektöre bağlı olarak dikkatleri çeken marka isimlerini önermekte.

İşletmenizi hem mağazada hem de e-ticaret alanında genişletmek için, iyi bir isim kullanmanız gerekir. İsim bulma karmaşasını çözmek için Looka ile arama yapabilirsiniz.

14) NameSnack

Şirket ve firmalar için özgün, yaratıcı isimler kullanmanın avantajı çok fazladır. Bu avantajı hissetmek için NameSnack ile firma ismi keşfine çıkabilirsiniz. Sadece isimle sınırlı kalmayarak logo tasarımlarına da göz atabilirsiniz.

İlgili sektöre göre, binlerce firma ismi önerme gücü olan bu sistem sayesinde, daha önce kullanılmamış birçok marka adını kendiniz için kullanabilirsiniz.

15) BrandRoot

Firmanıza en uygun marka adını bulmak için, kullanacağınız araçlardan bir diğeri de BrandRoot oluyor. Anahtar kelimeleri doğru seçerek, en etkileyici isimleri görebilirsiniz.

Profesyonel bir logo ile ödemeli şekilde sunulan marka isimleri, satıcıların sektörde öne çıkmasını ve fark edilmesini kolaylaştıracaktır. Bunun için firma ve şirketler için etkili bir araçtır.

16) BizNameWiz

Marka ismi bulmak için aradığınız uzunluk, kelimeler arası uyum, sektöre hitap etme gücü BizNameWiz ile daha kolay seçiliyor. Bu sistemde, beğendiğiniz isim önerilerini kaydetme ve seçme şansınız var.

Firmanız için alan adı belirlemek, hedef kitleye daha kolay ulaşmak için BizNameWiz’den destek alabilirsiniz.

17) GoDaddy

İşletmeniz için alan adı, sosyal medya marka ismi bulmak GoDaddy sayesinde keyifli ve kolay! Ücretsiz şekilde isim arayabileceğiniz bu yazılım, size sektörle ilgili kelimeleri filtreleyip uygun marka ve alan isimlerini önermekte.

Markanız için mevcut kelimeleri kullanıp en uygun alan adını bulmak istediğinizde, GoDaddy size günümüz koşullarına uygun ve özgün önerilerde bulunacak. Bu sayede, satışlarınız ve hedef kitleniz daha da büyüyebilir.

Sık Sorulan Sorular

En İyi Marka İsmi Nasıl Bulunur?

Markanız için en iyi ve etkili ismi bulmak için, ideasoft’un önerilerine kulak verebilirsiniz!

  • Markanızın içeriğine hitap eden kelimeleri seçin.
  • Akılda kalıcılığı yüksek olan sözcükleri bir araya getirin.
  • Sosyal medyada kullanırken rahat edeceğiniz kelimeleri seçin.
  • Sosyal medya üzerinden daha önce kullanılma durumunu kontrol edin.
  • Yazılışı kolay olan marka isimlerine odaklanın.
  • Sohbet ve reklam esnasında kolay ifade edilmesine dikkat edin.
  • Satışlarınızı ve işini engelleyecek riskli kelimelerden uzak durun.

İyi Bir Şirket İsmi Nasıl Olmalı?

Şirketinizin itibarı ve güvenilir olması için, ismini özenle seçmelisiniz. Gündemde kalması, hedef kitle tarafından kolayca hatırlanması için bazı kriterlere dikkat etmelisiniz. Size bu konuda fikir verecek tüyolarımızdan bahsedelim!

  • Şirket ismini seçerken, logo tasarımlarına uyum sağlayacak kelimelerin olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Markanızın içeriğini özetleyen kelimelerden oluşması önemlidir.
  • Kısa, öz ve anlaşılır bir isim kullanılmalıdır.
  • Şirketler, büyük çaplı merkez olduğundan olumlu çağrışım yapmalıdır.

Özetlemek gerekirse, güçlü bir marka ismi seçerken temel kriterlere dikkat etmelisiniz.

  • Akılda kalıcı olmalı
  • Kısa ve basit olmalı
  • Anlamlı olmalı
  • Kolay telaffuz edilebilmeli
  • Ürün veya hizmet ile uyumlu olmalı
  • Dikkat çekmeli

Marka İsmi Marka İçin Hangi Açılardan Önemlidir?

Markanın adı, markanın kimliğidir. Uluslararası ve yerel düzeyde, itibar sahibi olması için iyi bir isimle hatırlanmalıdır. Bir firma, marka, şirket adı için akılda kalıcılığı, telaffuzunun kolay olması, kolay yazılması ve dikkat çekici olması oldukça önemlidir. Bu kriterleri taşıyan markaların genişlemesi ve uzun süre sektörde kalması, daha kolay gerçekleşir.

Marka Tescili Nasıl Yapılır?

Ticari bir işletmeniz varsa, markanızı tescillemek için resmi işlemler yapabilirsiniz. Bunun için Türk Patent ve Marka Kurumu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Sistem üzerinden yapılacak kayıt işlemleri sayesinde markanızı tescilleyebilirsiniz. Kurum tarafından belirlenen evraklarla veya online başvuru sistemi üzerinden marka tescil sürecini tamamlayabilirsiniz.

Marka ve Şirket İsmi Bulma Uygulamaları

İlginizi Çekebilir:

 

ideasoft monogram
IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.
Ferad Osman Sali
Ferad Osman Sali

E-ticaret Danışmanı

Ferad Osman Sali, E-ticaret, SEO stratejileri ve dijital pazarlama konularında uzmanlaşmış deneyimli bir profesyoneldir. İstanbul Üniversitesi mezunu olan Sali, 12 yıldır SEO ve dijital pazarlama, 8 yıldır da e-ticaret alanlarında çalışmakta... Yazar hakkında detaylı bilgi

Popüler Videolar