Antika ürün satmak / antika eşya satmak istiyorum diyor ve internetten ikinci el antika eşya satışı yapmak istiyorsanız bu yazı tam size göre.
İnternetten antika ürün satmak
Antika ürünlerin satışı ve ikinci el eşya satışı ile ilgilenen şahıs ve kurumların ürünlerini yalnızca fiziksel ortamda satıyor olmaları daha geniş kitleye ulaşmak ve satışların artması için olumsuz bir durum oluşturuyor. Yine internetteki bazı pazaryerleri üzerinden de satışlar gerçekleşmekte ancak profesyonel olarak sektörde devamlılık sağlamak için dikey e-ticarete yönelmekte ve stratejileri doğru izlemekte fayda var.
Dikey e-ticaret nedir?
Pazardaki niş ürününüzü belirleyip buna uygun bir e-ticaret sitesi açarak satış yapmaya başlamanız dikey e-ticaret olarak adlandırılmaktadır. Son yıllarda özellikle tercih edilen ticaret şekli olarak, direkt hedef kitleye ulaşmak için başarılı sonuçlar vermektedir.
Ürününüzün pazar yerlerinde satışını yaparken; bu kanallardan kendi dikey e-ticaret sitenize müşteri çekmek hem satışlarınızı, hem bilinirliğinizi artırmış oluyor. Antika satışı da niş bir alan olduğundan web sitenizi buna göre şekillendirebilirsiniz. Konu hakkında detaylı bilgiler sunduğumuz yazımızı okumak için tıklayınız.
Satıcı olarak sizi zorlayan detayları nasıl aşabilirsiniz?
Online antika mağazası veya internette ikinci el ürün satışı yapabileceğiniz bir sanal mağaza açmak istiyorsanız işinizin zorluklarını da tahmin ederek buna göre önlemler almak faydalı olacaktır. İkinci el eşya satmak, sıfır ürünlerin satışına göre daha zorlayıcı olmaktadır. Normal bir dükkanda bile uzun bir incelemeden sonra alınan ürünlerin internetteki satışlarını güçlendirmek için birtakım detaylara dikkat etmek gerekiyor.
1- Ürün fotoğrafları kaliteli olmalı
Örnek vermek gerekirse antika bir vazoyu satmak istiyorsanız, ürünün fotoğraf kalitesinin oldukça yüksek çözünürlükte olması gerekmektedir. Ayrıca ürünü satın almak isteyen müşteri adayı, görseli incelerken ürünü her açıdan görebilmeli ve detaylarını açıkça okuyabilmelidir. Antika eşya satmak için görsel çok önemli bir yere sahiptir.
2- Kargolama ve iade koşulları iyi açıklanmalı
Ziyaretçilerin aklında net ve güvenilir bir izlenim bırakmak istiyorsanız gönderim ve iade koşulları açıkça belirtiliyor olmalısınız. Ürünün kaç günde iletileceği bilgisi muhakkak verilmeli. Özellikle antika ürünler değerli eşyalar olduklarından kargolama esnasında zarar görmelerini engelleyecek şekilde paketlenmeli.
Müşteri ürün iadesi gerçekleştirmek istediğinde kendisiyle ilgilenecek yetkiliye kolay ulaşmalı. İade koşulları açıkça belirtilmiş olmalı ve sitedeki telefon numarası ile adres bilgileri güncel olmalıdır.
3- Sitenizde canlı destek chat bölümü kullanabilirsiniz.
Ziyaretçileriniz sitenize geldiğinde; canlı destek bölümünden bir müşteri temsilcisine ulaşmaları, sorularına hızlıca yanıt bulmaları ve kararlarını vermeleri açısından önemli bir ayrıntı olarak karşımıza çıkmakta. Böylelikle müşterinin site içerisinde gezerken netleştiremediği konular varsa cevaplandırılmış olacak.
4- Ürünlerinizi hikayeleştirebilirsiniz
Geçmiş tarihlerden günümüze ulaşan ürünlerin, özellikle de antikaların birer hikayeleri vardır. Satışını yaptığınız ürünlerin kimden ve nereden kalma olduğunu hoş bir dille açıklama kısmına yazmak, ürüne olan ilginin artmasını sağlayacaktır.
Bölgesel reklamlarla başlayarak bütçenizi doğru kullanabilirsiniz
Google Adwords reklamlarıyla hedef kitlenize ulaşırken bütçenizi sarsmamak ve emin adımlarla büyümek için bölgesel reklamları tercih edebilirsiniz. Örneğin İstanbul Kadıköy’de bir antika mağazanız var veya ikinci el eşyalar sattığınız bir dükkanınız bulunuyor. Reklamlarınızda Kadıköy ve çevresini hedefleyerek bölgedeki kitlenin sizi tanımasını sağlayabilir online satışlarınıza katkı sağlarken, fizikselde de tanınırlığınızı artırabilirsiniz.
Satışlarınız arttıkça bütçenizle orantılı olarak bölgelere ve tüm ülkeyi hedefleyerek tanıtımlarınıza devam edebilirsiniz.
IdeaSoft Akıllı E-Ticaret Paketleri ile bugün sanal mağazanızı açabilir ve ürünlerinizi hemen satmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz demo hesabınızı oluşturmak için tıklayınız.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar