Toplantı yönetimi özellikle bu günlerdeki virüs salgını döneminde evden çalışmaya geçen firmalar için önemli bir konu oldu. Genellikle yüz yüze ofis ortamında yapılan toplantılardan farklı olarak online toplantılarda farklı bir yaklaşım izlemek gerekmektedir. Bu süreçte toplantıyı yönetimini kolaylaştıracak online toplantı araçlarına da burada yer veriyoruz.
Toplantı Yönetimi İçin Online Araçlar
Başlıklara tıklayarak ilgili aracın web sitesine gidebilirsiniz.
Zoom Meetings
Zoom Meetings, yüksek kalitede ses ve video ile görüntü desteği sunmanın yanı sıra 1000 katılımcıya kadar destek sunmakta. Aynı anda 49 kişi görüntülü olarak aynı ekran üzerinde toplantıya katılabilmekte. Gerçek zamanlı mesajlaşma, ekip içi chat, içerik paylaşımı ve dahili ortak çalışma araçları da sunmakta. Toplantıların kaydını alabildiğiniz gibi bulut ortamında da bu görüşmeleri saklayabilmektesiniz. Büyük ekipleri olan ve toplantı yönetimine ihtiyaç duyan firmalar için tavsiye edilmektedir.
Zoom Meetings
Yüksek kalitede ses ve video desteği sunan Zoom Meetings, aynı anda 1000 katılımcıya kadar destekler. Toplantılarınızı kaydedebilir ve bulutta saklayabilirsiniz. Ücretli planlar 14,99 dolardan başlamaktadır.
Google Meet
Google’ın G Suite’i ile berbaer gelen Google Meet, video konferans aracı olarak öne çıkmakta. Konuklar akıllı telefonları üzerinden de görüşmelere katılabilmekteler. COVID-19 salgını sonrasında Google, ileri seviye özellikleri tüm G-Suite kullanıcılarına 30 Eylül 2020’ye kadar açmış durumda. Pro hesabınız olmasa da bu özellikleri Eylül sonuna kadar kullanabilirsiniz. Anlık olarak 250 katılımcıya kadar destekleyen Google Meet canlı yayınlarına 100.000 kişi de izleyici olarak katılabilmekte.
Google Meet
Google Meet, G Suite ile birlikte sunulan bir video konferans aracıdır. 250 katılımcıya kadar destekler ve canlı yayınlara 100.000 izleyici katılabilir. G-Suite aylık 6 dolardan başlayan planlarla sunulmaktadır.
Microsoft Teams
Microsoft Teams, Micorsoft Office 365’in video konferans ve ortak çalışma yazılımı. Microsoft araçlarını kullanıyorsanız bu sizin için uygun bir yazılım olabilir. Bire bir görüşmelerin yanı sıra 10.000 kişiye kadar katılımcının yer alabildiği toplantılar da yapabilirsiniz. Not alma, ekran paylaşımı, toplantıyı kaydetme ve anlık mesajlaşma sunulan özelliklerden bazıları.
Microsoft Teams
Microsoft Office 365 ile entegre çalışan Microsoft Teams, 10.000 katılımcıya kadar destekler. Ekran paylaşımı, toplantı kaydı ve anlık mesajlaşma gibi özellikler sunar. Office 365 planları aylık 8 dolardan başlamaktadır.
GoToMeeting
LogMeIn’in konferans uygulaması olan GoToMeeting, aynı adan 250 katılımcının yer alabildiği ve aynı anda 25 aktif webcam ile kullanılabilen bir toplantı yönetim aracı. Takvim entegrasyonu, otomasyon aramalar, ekran paylaşımı, tekrar kullanımlar için kişiselleştirilmiş toplantı alanı ve sınırsız kayıt imkanı sağlamakta. Siri için sesli komutları da destekleyen platform, içinde arama yapılabilen toplantı dökümleri de sunmakta.
BlueJeans
Modern iş alanları toplantı platformu sloganı ile öne çıkan BlueJeans, ileri tarihlere ayarlanabilen ve ortak çalışma araçları sunan bir toplantı yönetim aracı. HD kalitede video ve yüksek kaliteli ses ile arkaplandaki sesleri kesen sistemi ile aynı anda 100 katılımcıya kadar destekleyen bu yazılım, ekran kaydı, buluta toplantı kaydı, ekran paylaşma ve uygulama için üretkenlik araçları sunmakta. Microsoft Teams, Workplace by Facebook, Office 365, Google Takvim, Slack, Trello gibi birçok yazılımla da uyumlu.
Zoho Meeting
Zoho Meetings, toplantı ve webinarlar için çözüm sağlayan bir yazılım. Gerçek zamanlı ses ve görüntü seçeneği ile ortak çalışma sağlayan yazılım, ekran paylaşımı ve uzaktan erişim gibi seçenekler sunuyor. Paylaşılan ekranda uzaktan erişim ile kontrol sağlamanın yanı sıra toplantı yönetimi sürecinde, moderatör kontrolünün seçini de sağlamakta. Kullanıcıları sessize alma, yeni kullanıcı ekleme ve kullanıcıları görüşmeden çıkartma gibi özellikler de bu araç içerisinde bulunmakta.
Cisco Webex
Cisco Webex, en eski online video konferans araçlarından biri. Virüs salgını sürecinde firmalara kolaylık sağlamak için birçok pro özelliği de 4 aylık bir süre için ücertsiz olarak sunuyor. Anlık olarak 25 katılımcıyla görüntülü konuşma imkanı sağlayan yazılım, ekrran ve dosya paylaşma özellikleri sunmakta. Birçok popüler toplantı yönetim aracıyla da uyumlu olarak çalışmakta.
Intermedia AnyMeeting
Intermedia AnyMeeting, video konferans özelliğini işletmelere 2021’e kadar ücretsiz olarak sunmakta. 12 katılımcıya kadar HD video özelliği sunan yazılım, ekran paylaşma, gerçek zamanlı ekran notları ekleme, sınırsız kayıt ve saklama alanı, markaya için özel kişiselleştirme seçenekleri ve uzaktan erişim sağlamakta.
FreeConferance.com
FreeConferance.com, online video konferans yazılımı olarak öne çıkıyor. Ekran paylaşma, dosya paylaşma, moderatör kontrolü ve gerçek zamanlı chat özelliğinin yanı sıra Youtube üzerinde canlı yayın özelliği de toplantı yönetimi yapmak isteyenlere sunmakta.
Join.me
Join.me, LogMeIn’in hızlı ve kolay bir şekilde grup konuşmaları sağlayan bir yazılımı. Arama URL adresini özelleştirerek, katılımcılara gönderebiliyorsunuz. Ekran paylaşma özelliğinin yanı sıra 3 ile 10 kişi aynı anda katılım yapabilmekte.
Skype
Toplantı yönetimi yapmak isteyenler için Skype, 50 kişiye kadar olan görüşmeleri ücretsiz olarak kullanıcılara sunmakta. HD ekran paylaşmanın yanı sıra 300 MB’a kadar dosya paylaşımı da sunmakta. Gerçek zamanlı mesajlaşmanın yanı sıra yazılı konuşmaya davet özellikleri de bulunmakta.
Toplantı kayıtlarını da 30 gün boyunca saklayan Skype’ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Hemen E-ticaret'e Başlayın!
E-ticaret adım atmadan önce, IdeaSoft e-ticaret yazılımlarını ücretsiz deneyebilirsiniz.
Toplantı yönetimi nedir?
Toplantı yönetimi, toplantıların planlanması, yürütülmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi sürecidir.
Zoom Meetings nedir?
Zoom Meetings, yüksek kalitede ses ve video desteği sunan, 1000 katılımcıya kadar destekleyen bir online toplantı aracıdır.
Google Meet nedir?
Google Meet, G Suite ile birlikte gelen, video konferans ve canlı yayın hizmeti sunan bir araçtır.
Microsoft Teams nedir?
Microsoft Teams, Office 365'in video konferans ve ortak çalışma yazılımıdır.
GoToMeeting nedir?
GoToMeeting, 250 katılımcıya kadar destekleyen ve ekran paylaşımı sunan bir online toplantı aracıdır.
BlueJeans nedir?
BlueJeans, HD video ve yüksek kaliteli ses sunan, 100 katılımcıya kadar destekleyen bir toplantı yönetim aracıdır.
Zoho Meeting nedir?
Zoho Meeting, toplantı ve webinarlar için çözüm sağlayan, gerçek zamanlı ses ve görüntü seçeneği sunan bir yazılımdır.
Cisco Webex nedir?
Cisco Webex, anlık olarak 25 katılımcıyla görüntülü konuşma imkanı sağlayan bir online video konferans aracıdır.
Intermedia AnyMeeting nedir?
Intermedia AnyMeeting, 12 katılımcıya kadar HD video özelliği sunan ve 2021'e kadar ücretsiz olarak kullanılabilen bir yazılımdır.
FreeConference.com nedir?
FreeConference.com, ekran paylaşma, dosya paylaşma ve moderatör kontrolü sunan bir online video konferans yazılımıdır.
Join.me nedir?
Join.me, grup konuşmaları için hızlı ve kolay bir yazılım olup, arama URL adresini özelleştirerek katılımcılara gönderme imkanı sunar.
Skype nedir?
Skype, 50 kişiye kadar olan görüşmeleri ücretsiz olarak sunan ve 300 MB'a kadar dosya paylaşımı sağlayan bir yazılımdır.
Toplantı yönetimi için online araçlar
Popüler Videolar