Slider Yönetimi

Ayarlar >>Tasarım Ayarları sekmesinin altından erişebileceğiniz Slider Yönetimi ekranında, sitenizde kullanmak üzere çeşitli sliderlar oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sliderları bloklarınızda, kategori üst içerik alanları, sayfalar gibi içerik alanlarında kullanabilirsiniz. 
v6 T6 sonrası temalarda anasayfa bölümünde default slider kullanılmaktadır. Default slider kullanımı ile ilgili hazırladığımız yardım sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.
 
Responsive temalarda anasayfada kullanılan slider tema ayarları içinde yer almaktadır. Responsive tema kullanıyorsanız Responsive Temalarda Slider Kullanımı sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Slider özelliği eklediğiniz resimlerin çeşitli efektlerde yanyana dönerek geçiş yaptığı, resimlere tıklandığı zaman ilgili bağlantılara sayfayı yönlendiren görsel bir uygulamadır. 

Yeni Slider Oluşturmak

 
Slider yönetimi ekranında Ekle butonuna tıklayarak sliderınızın özelliklerini belirleyebileceğiniz ve slider resimlerinizi ekleyebileceğiniz ekrana ulaşırsınız.
 
 
Resim Sayısı bölümünde Ekle butonuna tıklayarak kaç adet resim ile birlikte slider yapacağınızı belirleyebilirsiniz. Ekran görüntüsünde 2 adet seçilmiştir.
 
Resim bölümünde Seçiniz butonuna tıklayarak görüntülenmesini istediğiniz görsellerinizi seçin.Seçtiğiniz resimlerin boyutları Slider Genişliği ve Slider Yüksekliği alanına girdiğiniz değerlerle aynı olmalıdır.

  • Sliderınıza açıklama metni eklemek isterseniz ilgili metni Açıklama alanına ekleyebilirsiniz.
  • Sliderınıza eklediğiniz bir görsele tıklandığında bir sayfanın açılmasını istiyorsanız, açılmasını istediğiniz sayfanın URL adresini ilgili görsel ile aynı satırdaki Link alanına http:// ön ekinden başlayarak yazmanız gerekmektedir.
  • Çıkart butonuna tıklayarak o sıradaki görseli silebilirsiniz.
 
Bir slider için en fazla 10 adet görsel ekleyebilirsiniz. Hazırlayacağınız Slider için görsellerinizi belirleme işlemlerini yaptıktan sonra temel özelliklerini belirlemelisiniz.
 
 
Slider Tipi: Bu seçenek sayesinde Sliderınızın görüntülenme efektini seçebilirsiniz.

Slider Genişliği ve Slider Yüksekliği: Sliderınızın boyutunu belirleyebileceğiniz alandır. Bu alana gireceğiniz değer pixel türünde olmalıdır ve slider nerede çalıştırılacak ise o alana göre bu boyutlar değiştirilmelidir. Bloklarınızda kullanacaksanız daha küçük olacak iken, anasayfanızda kullanacaksanız daha geniş olmalıdır.

Resimin Görüntülenme Süresi: Resimlerin görüntülenme süresini belirleyebileceğiniz alandır. Bu alana gireceğiniz değer milisaniye türünde olmalıdır. Örneğin 4 saniye için 4000 yazmalısınız.

Resimlerin Değişme Süresi: Resimlerin değişme süresini belirleyebileceğiniz alandır. Bu alana gireceğiniz değer milisaniye türünde olmalıdır. Örneğin 2 saniye için 2000 yazmalısınız.

Otomatik Başlatılsın mı: Evet seçeneğini işaretlediğinizde otomatik olarak geçişler gerçekleşecektir. Hayır seçeneğini seçerseniz sadece geçiş butonlarına tıklandığında resimler arasında geçiş işlemi olacaktır.

Açıklama Alanı Gösterilsin mi:  Açıklama alanlarının sliderınız üzerinde görüntülenmesini istiyor iseniz Evet seçeneğini işaretleyerek açılan alandan açıklama alanı için düzenleme yapabilirsiniz.
 
 
Açıklama alanı için; oluşturma süresini (milisaniye türünde değer girilmelidir), konumunu, yazı karakterini, yazı rengini, yazı boyutunu ve arka plan rengini düzenleyebilirsiniz. Arka plan rengi alanında ilgili rengin RGB Hex Kodunu girmeniz gerekmektedir. Renklerin hex kodları ile ilgili Renklerin hex değeri karşılıkları yardım sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.
 
İleri-Geri Butonları Gözüksün mü: Slider içerisinde yön butonlarının görüntülenmesini istiyor iseniz Evet seçeneğini seçerek buton özelliklerini belirleyebilirsiniz.
 
 
Yön butonlarının boyutunu (pixel türünde değer girilmelidir), şeffaflık oranını (0 ile 100 arasında değer girilmelidir) ve buton rengini düzenleyebilirsiniz. Buton rengi alanında ilgili rengin RGB Hex Kodunu girmeniz gerekmektedir. Renklerin hex kodları ile ilgili Renklerin hex değeri karşılıkları yardım sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.
 
Slider altında geçiş butonları olsun mu: Sliderınız altında sliderdaki görseller arasında geçiş yapılması için butonların gözükmesini istiyor iseniz bu alanda Evet seçeneğini seçmelisiniz.
 
 
Geçiş butonlarının aktif veya pasif durumlarına göre butonların arka plan ve yazı renklerini belirleyebilirsiniz. Dilerseniz Slider altında geçiş butonları numeric olsun mu seçeneğinde Evet’i işaretleyerek butonlar üzerinde numerik değerlerin yer almasını sağlayabilirsiniz. Diğer renk alanlarında olduğu gibi bu bölümdeki renk alanları için de ilgili rengin RGB Hex Kodunu girmeniz gerekmektedir. 
Son olarak slider açıklaması bölümüne bu sliderı nerede kullanacağınızı belirten bir açıklama yazabilirsiniz. Örneğin Anasayfa slider yada ayakkabı kategorisi üst içerik gibi. Bu daha sonra eklediğiniz sliderları düzenlerken sizlere kolaylık sağlayacaktır.
 
Slider için resimlerini seçtikten ve özelliklerini belirledikten sonra Kaydet butonuna tıklayın, bu işleminde sonra Slider Yönetimi ekranında oluşturduğunuz slider için sistem size bir değişken kodu verecektir. Örneğin; {{ macro_global('slider', 2) }}
 
 
Slider artık hazırdır ancak hiçbir yerde gözükmeyecektir, hangi alanda görüntülenmesini istiyorsanız sistemin verdiği değişken kodunu, o görüntülenmesini istediğiniz alandaki (Anasayfa üst içerik, kategori üst içerik, blokların içerik alanları v.b.) <> HTML butonuna tıklayarak açılan ekrana yapıştırarak eklemeniz gerekir.
 
Örneğin kategori üst içerikde görünmesi için  İçerik Yönetimi sekmesi altında Site İçerik Ayarları bölümünde Anasayfa Üst İçerik alanında <> HTML butonuna tıklayarak açılan ekrana slider değişkeninizi yapıştırarak açılan pencereyi kapatınız ve sayfanın altındaki Kaydet butonuna tıklayınız. Sonrasında anasayfanız üzerinde sliderınızı kontrol edebilirsiniz.
 

Slider Resimlerini ve Özelliklerini Değiştirmek

Slider Yönetimi alanında ilgili slider için sağ tarafındaki  simgeli düzenleme butonuna tıklayarak slider düzenleme ekranına ulaşabilirsiniz. Bu ekranda sliderdaki resimlerinizi güncelleyebileceğiniz gibi sliderınızın özelliklerini de değiştirebilirsiniz. Herhangi bir sliderı geçici olarak pasif hale getirmek isterseniz sağ tarafındaki  simgeli durumu butonuna, silmek için ise  simgeli sil butonuna tıklayabilirsiniz.
 
Not: Sistemde en fazla 10 adet slider oluşturabilirsiniz.

Şu anda okuduğunuz makale

  • Slider Yönetimi

Destek talebi oluştur

Kullanıcı girişi yaparak destek talebi oluşturabilir, sorularınızı e-ticaret uzmanlarımıza sorabilirsiniz.

Müşteri Merkezi

IdeaAkademi eğitimleri

Her hafta ücretsiz olarak gerçekleşen eğitimlerimiz ile e-ticaret hakkında cevaplanmayan soru bırakmıyoruz.

Eğitim Programı

Sık sorulan sorular

E-ticaret panelinin kullanımı ile alakalı en çok merak edilip, sık sorulan soruları ve cevaplarını okuyabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular