
Linkedin reklam hataları, bu platform üzerinde çıktığınız reklam kampanyalarının performansını düşürerek, geri dönüşümlerinizi azaltacaktır. Bu nedenle de reklam ayarlarınızı yaparken bazı konulara dikkat etmeniz ve optimizasyonlarınızı doğru bir şekilde yapmanız gerekir.
Linkedin özellikle B2B firmaları için iyi bir reklam platformu olarak öne çıkıyor. Şirket yöneticileri ve çalışanlarına ulaşmak için uygun bir mecra olmasından dolayı buradaki reklamlarınızı optimize ederek, kriterlerinizi bu doğrultuda belirlemeniz gerekiyor. Bu rehberimizde de sık yapılan Linkedin reklam hatalarını ele alacağız. Bu hataları öğrenmeniz, kendi reklam kampanyalarınızı hazırlarken daha dikkatli olmanızı sağlayacaktır.
İlgili rehber: B2B firmaları için Linkedin pazarlama ipuçları
Sık yapılan Linkedin reklam hataları
Reklamların amacının belli olmaması
Linkedin reklam hatalarından biri reklam kampanyası hazırlarken, reklamın amacını tam olarak belirlememek oluyor. Belli bir amaca hizmet etmeyen reklam kampanyalarının geri dönüşümleri ve yatırım getirileri düşük oluyor. Bu da hem zamandan hem de paradan zarar edilmesi demek oluyor.
Sadece Linkedin üzerinde değil, tüm platformlarda bir reklam çıkmadan önce amacınızı ve hedeflerinizi belirlemeniz gerekiyor. Her bir reklam kampanyasının farklı bir amacı olduğu gibi bu reklamlardan alınacak olan geri dönüşümlerde farklı olacaktır.
Linledin reklam kampanyası hazırlamadan önce bu reklam ile ulaşmak istediğiniz amaçlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve bu amaçlara uygun metinler, görseller ve eyleme çağrı ifadeleri hazırlamalısınız.
Yanlış hedeflemelerin yapılması
Linkedin reklam hatalarından biri de yanlış hedeflemelerin yapılmasıdır. Yanlış hedeflemeler, reklamlarınızın sizinle ilgili olmayan kitlelere gösterilmesine neden olacağı için geri dönüşümlerinizi düşüreceği gibi para kaybetmenize de neden olacaktır. Yanlış hedeflemeler yüzünden, reklam bütçeniz yanlış yönetilmiş olacağı için elinizdeki bütçeden hem geri dönüş alamazsınız hem de bu bütçeyi hızlı tüketirsiniz.
Reklam kampanyalarınızı yayınlamadan önce sizin için ideal hedef kitleyi seçmeniz önemlidir. Bu kitleyi seçtiğinizde reklamlarınız doğrudan markanız ve ürünlerinizle ilgili olabilecek kişilere ulaşacağı için bu reklamlardan daha fazla geri dönüş alabilirsiniz.
Doğru reklam modelinin seçilmemesi
Linkedin reklam kampanyası oluştururken doğru reklam modelini de seçmeniz önemlidir. Doğru modeli seçmemeniz reklamınızın yine geri dönüşümlerini düşüreceği gibi yatırım getirinizi de düşürecektir. Linkedin’in reklam modellerini iyi inceleyerek, bu reklam modellerinin amaçlarını ve size neler getireceğini kavramanız gerekiyor. Bu modelleri inceleyerek, ne işe yaradıklarını anladığınızda da buna göre kampanyalarınızı oluşturabilirsiniz.
Çok geniş hedef kitle seçimi
Linkedin dekireklam kampanyalarında hedef kitle seçiminin yanı sıra çok geniş bir hedef kitle seçimi yapmak da yanlış bir yaklaşım olacaktır. Reklam kitlesi büyüdüğünde, bütçeniz değişmediğinde ve küçük kaldığında bu reklamlardan alacağınız verim düşecektir. Daha dar bir kitleye hedefleme yaparak reklamlarınızı göstermeniz, reklamlarınızdan alacağınız geri dönüşümü de artıracaktır. Bu sebeple de çok geniş kitleleri seçmeden, daha dar alanlarda hedeflemeler yapmanız, alacağınız sonuçları da olumlu bir şekilde etkileyecektir.
Yeterli test yapmamak
Linkedinde reklam kampanyası hazırlarken, farklı testler yaparak, seçtiğiniz hedef kitleleri, reklam metin ve görsellerini ve reklam modellerini test etmeniz gerekir. A/B testleri yaparak, reklamlarınızın nasıl performans gösterdiğini, ne tür çalışmalardan ne gibi sonuçlar aldığınızı görmeniz gerekiyor. Bu testleri yapmadığınızda da yeni stratejiler geliştirmeniz zorlaşıyor; çünkü hangi yöntemlerin işe yaradığını hangilerinin yaramadığını görememiş oluyorsunuz. Bu sebeple de reklamlarınızı arada test ederek, sizin için ideal sonuçları yaratan varyasyonları bulmanız gerekir.
İlgili rehber: E-ticarette A/B testleri ile ilgili bilmeniz gerekenler
Linkedin reklamları ile ilgili sık sorulan sorular
Linkedin reklam nasıl verilir?
Linkedin reklamı vermek için bir şirket ya da kişisel hesabınızın olması gerekiyor. Sonrasında da Linkedin’in reklam yöneticisi aracı üzerinden reklam kampanyalarınızı oluşturabiliyorsunuz.
Linkedin reklam modelleri nelerdir?
Linkedin’in 3 ana reklam modeli bulunuyor. Bunlar “Sponsorlu İçerikler”, “Metin reklamları” ve “E-posta reklamları” şeklinde ayrılıyor. Sponsorlu içerikler, kullanıcıların zaman tünelleri üzerinde çıkan reklamlar. Metin reklamları ise sadece masaüstü görünümlerde, ekranın sağ tarafında çıkan reklamlardır. E-posta reklamları ise doğrudan kullanıcıların Linkedin’deki posta kutularına gönderilen reklamlardır.
Linkedin reklam hedeflemeleri neden önemli?
Linkedin reklam kampanyalarında bütçe yönetimini iyi bir şekilde yapabilmek ve kampanyanızın doğru kişilere gösterilmesini sağlamak için hedeflemelerinizi doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yatırım getiriniz düşeceği gibi reklamlarınızdan beklediğiniz performansı da alamazsınız.
Linkedin reklamları kimler için etkili?
Yazının başında da belirttiğimiz gibi Linkedin reklamları özellikle B2B firmaları için etkilidir. Özellikle şirket yönetici ve çalışanlarına ulaşmak isteyen firmalar Linkedin üzerinde reklam vererek, kendilerine daha yakın hedef kitlelere ulaşabilirler. Tabii ki bu mecrada B2C firmaları da reklamlar verebilmektedir; ancak erişim ve hedef kitle konusunda B2C firmaları burayı çok fazla tercih etmemektedirler.
Linkedin reklam bütçesi ne kadar olmalı?
Linkedin reklamlarının bütçesini yine siz belirlemektesiniz. Bu bütçenin ne kadar olacağı kullanıcının kararındadır. Kullandığınız bütçe tabii ki erişiminizi ve geri dönüşümlerinizi doğruda etkilemektedir. Düşük bütçelerle reklam verdiğinizde bu geri dönüşümlerin az olması olasıdır. Elinizdeki bütçeyi iyi değerlendirmek için reklamlarınızı en iyi şekilde optimize etmeniz gerekir.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler