Elektronik Sektörü
ve E-ticaret
Elektronik ürün satışı yaptığınız fiziki bir mağazanız veya elektronik ürünler satmayı hedeflediğiniz yeni bir girişim planınız varsa, işinizi büyütmek ve bir adım öne geçmek için daha fazla geç kalmayın, e-ticaret sitenizi açın!

Genel Bakış
IdeaSoft ile e-ticaret hayatına devam eden müşterilerimizin elde ettikleri aylık rakamların ortalamaları alınarak elde edilen değerlere göre,
elektronik sektöründe hizmet veren bir e-ticaret sitesi ayda 11 binden fazla kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Aylık olarak ortalama 374 ürünün satıldığı elektronik sektörü hedefli e-ticaret sitelerinde sepet ortalaması da 1.134 TL olarak göze çarpıyor.
*Bu veriler, sadece ilgili rapor için site verilerinin kullanılmasına onay veren müşterilerimizin rakamları kullanılarak elde edilmiştir.
Sepet ortalaması
1.134 TL
Aylık satılan ürün adedi
374
Aylık ortalama ziyaretçi
11.098
Toplam sayfa görüntülenme
45.390.060
Hizmetler ve faydalar

IdeaSoft, beyaz eşya ürünleri satan bir e-ticaret sitesi kurmanız için gereken tüm gelişmiş özellikleri sizlere sağlar. Sektörünüz için olmazsa olmaz tüm özelliklerin yer aldığı IdeaSoft Akıllı E-ticaret Paketleri ile e-ticaret yolculuğunuza bir adım önde başlamış olursunuz.

Excel Ürün Aktarım Robotu
Muhasebe programınızdan veya tedarikçinizden aldığınız excel dökümanlarından ürünlerinizi, stoklarınızı ve fiyatlarınızı kolay bir şekilde e-ticaret sitenize aktarabilirsiniz. Excel aktarımı robotu ile ürün
yönetim süreçlerinizi kısaltabilirsiniz.

Ürün Kişiselleştirme Modülü
Kişiye özel ürünlerin detaylarını müşterilerinizden almak için oluşturulmuş modüldür. Ürün detay sayfasında müşterilerinizin satın alacakları ürünlerini kendi isteklerine göre kişiselleştirmesini sağlar.

Promosyon Modülü
Toplamda 40+ farklı promosyon kombinasyonunu ile ana ürünlerinize hediye ürünler tanımlayabilir, 3 al, 2 öde gibi kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Akıllı Filtre / Ürün Seçenekleri
Ürünlerinize özel filtreler oluşturabilirsiniz. Filtre grupları tanımlayarak müşterileriniz için kolay arama seçenekleri oluşturabilirsiniz.
Elektronik sektörü referanslarımız
IdeaSoft altyapısı ile elektronik sektöründe hizmet veren mutlu müşterilerimize göz atın.
Elektronik sektörü ek bilgiler
Elektronik ürünler sektörü, her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Sektöre dair raporlar da bu durumu destekler niteliktedir. Küresel elektronik sektörünün hacim büyüklüğü, 2019 yılında 750 milyar doların üzerine çıkmıştır. Yıllık ortalama %6,8 büyüme oranına sahip olan bu sektörün 2024’e gelindiğinde 1 trilyon doları aşan bir pazar hacmine ulaşması beklenmektedir.
Dünya genelinde bu sektör içerisindeki oyuncular zaman zaman değişmektedir; ancak Çin’in, ABD’nin ve Hindistan’ın listenin üst sıralarındaki hâkimiyetlerini korumaya devam edecekleri öngörülmektedir. Sektördeki aslan payı hâlihazırda %24 ile Çin ve %21 ile ABD arasında paylaşılmaktadır. Hindistan ise %5’lik payı ile bu iki devi takip etmektedir. Hindistan’ın 2024’e kadar yıllık ortalama %13,6 büyüme oranına sahip olması beklenmektedir.
Akıllı telefonlar, elektronik aletler içerisinde önemli bir paya sahiptir. Türkiye’de de yoğun ilgi gören bu cihazlar, pazara yön veren ürünler arasındadır. Türkiye’deki elektronik sektörünün büyüklüğü yaklaşık 7,4 milyar dolardır. Sektör büyüklüğünün 2024’e kadar yıllık ortalama %2,6 büyüme göstererek 8,4 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Türkiye, elektronik sektörü içerisinde bulunan beyaz eşya pazarında da oldukça güçlüdür. 26 milyon adetlik üretim kapasitesi ile Türkiye, Avrupa’da 1. sırada yer alır. Dünya genelinde ise 3. sıradadır. Türkiye’de bu sektör içerisinde faaliyet gösteren firma sayısı 2019 yılındaki rakamlara göre 8 binin üzerindedir.
Elektronik ürünler, temelde dört ana başlık altında toplanır. Bu ana başlıklar; bilgisayar, araç içi elektroniği, ev içi elektroniği ve taşınabilir cihazlar olarak belirlenmiştir. Ütü, buzdolabı, çamaşır makinası gibi ev içi elektronik ürünler, hâlihazırda pazarın %21’ine sahiptir. Bu kategoride 2024’e kadar yıllık ortalama %8,1 büyüme beklenmektedir. Kategori içerisinde yer alan ürünlerin internet üzerinden satın alınma oranı da gün geçtikçe artmaktadır.
Dünya genelinde sürekli büyüme içerisinde olan pazarlardan biri de beyaz eşya sektörüdür. Günümüzde 450 milyar doları aşmış olan pazar büyüklüğünün, 2024’e kadar yıllık ortalama %5,5 büyüme ile 600 milyar doları aşacağı tahminler arasında yer alır. Elektrikli motorların, jeneratörlerin ve dönüştürücülerin satıldığı kategorinin ise 2019 yılında 465 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğu belirlenmiştir. Bu sektörün 2030 yılına kadar yıllık ortalama %6,2 büyüyüp 900 milyar dolara ulaşması beklentiler arasındadır.
Akıllı telefonlar ve saatler gibi taşınabilir elektronik cihazların satışında ise 2024’e kadar yıllık ortalama %8,3 büyüme öngörülmektedir. Taşınabilir elektronik cihazların geleneksel alışveriş yöntemleri ile satın alınma oranı ise bilinen en düşük seviyesindedir. E-ticaret sitelerinin sunduğu avantajlar, bu noktada belirleyici olmaktadır.
Elektronik sektörü, e-ticaret dünyası içerisinde her geçen gün payını büyütmeye devam etmektedir. Bu büyüme pek çok raporda kendini göstermektedir. 2020 yılında Türkiye’de e-ticaret faaliyetinde bulunan firma sayısı 256.861’dir. Bu rakam 2019 yılında 68.457 olarak belirlenmişti. Kısa süre içerisinde e-ticaret alanında %275’lik muazzam bir artış gerçekleşmiştir. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre elektronik sektöründe yapılan ortalama sepet tutarı 2020 yılında 177 TL’dir. 2019 yılına ait aynı veri ise 126 TL şeklindedir.
Toplamda 226.2 milyar TL olan e-ticaret hacminin 13.4 milyar TL’lik kısmı elektronik sektörüne aittir. 2020 yılının son çeyreğinde 55,8 milyon kişinin bir e-ticaret sitesini ziyaret ettiği raporlarda yer almıştır. Gemius Türkiye verilerine göre kullanıcılar bir ay içerisinde e-ticaret sitelerinde ortalama 9,5 saat geçirmektedir. Toplam ziyaretin e-ticarete dönüşüm orası ise %1.8 olarak belirlenmiştir. Bu durum alışveriş öncesi kullanıcıların daha fazla site ziyaret edip araştırma yaptığını ortaya koymaktadır.
Siz de hızla büyüyen bu pazarda
vakit kaybetmeden yerinizi alın
E-ticaret çözümlerimiz ile ilgili 0850 532 0 333 numaralı danışma hattımızdan bize ulaşabilir,
toplantı randevusu alarak e-ticaret projeniz ile ilgili görüşme sağlayabilirsiniz.