Sosyal medya paylaşımı için en uygun zaman nasıl bulunur?

18 Ağustos 2016
Ferad Osman Sali
Sosyal medya paylaşımı için en uygun zaman nasıl bulunur?

Sosyal medya yönetimindeki en önemli unsurlardan biri de doğru zamanda paylaşım yaparak, daha fazla kişiye ulaşmak ve etkileşimi artırmaktır.

Tabii ki bunu yapmak için bazı testler ve analizler yapmanız gerekiyor. Sosyal mecralardan bazıları size bu istatistikleri sunuyor olsa da sizin de kendi araştırmalarınızı ve analizlerinizi yapmanız gerekiyor.

Sosyal medyada doğru zamanlarda paylaşım yaptığınızda hem sosyal medyadan sitenize trafik çekebilirsiniz hem de takipçilerinizi artırarak onlarla etkileşime girebilirsiniz.

Farklı zaman dilimleri belirleyin

Öncelikle gün ve hafta içinde farklı zaman dilimleri belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Farklı zaman dilimlerinde ne kadar etkileşim ve organik olarak erişim aldığınız test etmek için bu zaman dilimlerini yaratmak yararlı olacaktır.

Bunu yapmak için sabah, öğle, akşam ve gece olmak üzere farklı zamanlar için farklı paylaşım ayarları yapın. İçeriklerinizi bir hafta boyunca bu zaman dilimi üzerinden paylaşın. Günde bir içerik paylaşımı yapıyorsanız, ilk önceliğiniz olan zaman dilimi ile başlayın.

A/B testleri yapın

Farklı zaman dilimlerini oluşturduktan sonra bazı testler yapmanız gerekecek. Paylaşımlarınız için farklı zaman dilimleri seçin. Örneğin bir hafta boyunca sadece sabahları paylaşım yapın, sonraki hafta öğlen, bir sonraki hafta ise akşam saatlerinde paylaşımlar yapın.

Bir ay boyunca böyle denemeler yaparak, hangi saat aralıklarında daha fazla etkileşim aldığınızı inceleyebilirsiniz. Takipçilerinizin hangi günler hangi saat dilimlerinde daha aktif olduklarını bu şekilde görebilirsiniz.

Her sosyal ağ için farklı bir strateji geliştirin

Sizin için en ideal zaman dilimini belirlerken, farklı sosyal ağlar için de farklı stratejiler geliştirmeniz gerekecektir. Bunun sebebi ise her sosyal mecrada farklı bir kullanıcı kitlesi vardır ve onların bu mecralarda aktif oldukları saat aralıkları değişkenlik gösterebilir.

Bu nedenle de her sosyal mecrada aynı zaman dilimlerinde gönderiler yapmak pek de doğru olmayabilir. Yukarıda bahsettiğimiz A/B testlerini farklı sosyal mecralar için de deneyebilir ve bu mecralar için doğru zaman dilimlerini bulabilirsiniz.

Facebook İstatistikler özelliğini kullanın

Facebook, marka sayfaları için İstatistikler özelliği sunmakta. Bu ölçümleme özelliğinin içinde, sayfanızı beğenen kullanıcıların hangi günlerde hangi saat dilimleri arasında aktif olduklarını gösteren bir bölüm bulunuyor.

Bu özelliğe erişmek için:

  • Facebook üzerindeki marka sayfanıza giriş yapın.
  • Üst menüde bulunan İstatistikler sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfada “Gönderiler” sekmesine tıklayın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra açılan sayfada size takipçilerinizin hangi gün ve saat aralıklarında ne kadar aktif olduklarını ayrı ayrı gösteren bir tablo göreceksiniz. Facebook üzerindeki faaliyetlerinizi belirlerken, buradaki istatistiklerden yararlanabilirsiniz.

Kesin bir sonuç olmasa da buradaki bilgiler diğer mecralardaki stratejileriniz için bir fikir de verebilir. Aynı hedef gruba yönelik çalışmalar yapacağınız için bu saat aralıkları onların sosyal mecralarda aktif oldukları zaman dilimlerini gösterebilir.

Tabii ki daha net bir sonuç alabilmek için, bu istatistikleri sunmayan diğer mecralar üzerinde kendi testlerinizi ve analizlerinizi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

IdeaSoft akıllı e-ticaret paketleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurabilir, internetten satış yapabileceğiniz online mağazanızı açabilirsiniz. Hemen başvurarak 15 gün boyunca altyapımızı ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

En çok okunan yazılar

Ferad Osman Sali
Ferad Osman Sali, E-ticaret, SEO stratejileri ve dijital pazarlama konularında uzmanlaşmış deneyimli bir profesyoneldir. İstanbul Üniversitesi mezunu olan Sali, 12 yıldır SEO ve dijital pazarlama, 8 yıldır da e-ticaret alanlarında çalışmakta... Yazar hakkında detaylı bilgi

Popüler Videolar

Benzer yazılar

E-ticaret sitesi açarken kaçınmanız gereken hatalar
E-ticaret sitesi açarken kaçınmanız gereken hatalar
E-ticaret sektörüne girmek isteyen kişilerin genellikle yaptığı bazı hatalar, işlerinin uzun soluklu olmamasına neden oluyor. Bir e-ticaret sitesi kurmak işleri ayakta tutmak için ne yazık ki yeterli değil. Bunu bir iş kurmak olarak...
5 Kasım 2016
Ferad Osman Sali
Sipariş detaylarıyla müşteri memnuniyetini nasıl artırabilirsiniz?
Sipariş detaylarıyla müşteri memnuniyetini nasıl artırabilirsiniz?
Markanızı başarılı kılmanın yolu firmanız olan rağbeti sürekli hâle getirmekten geçer. Firmanız tarafından üretilen ürün ve hizmetlerin tercih edilmesi yani söz konusu rağbetin sağlanması ise kullanıcı deneyimine bağlıdır....
14 Ekim 2022
Savaş Çetinkaya
Firmanız için PR ajansı seçerken dikkat etmeniz gerekenler
Firmanız için PR ajansı seçerken dikkat etmeniz gerekenler
E-ticaret firmanızın tanıtımını yapabilmek için bir PR ajansına ihtiyaç duyabilirsiniz. Marka tanıtımı yapmak, hedef kitleye doğru bir şekilde ulaşmak ve müşteri portföyünü genişletirken marka bilinirliğini de artırmak için...
16 Nisan 2017
Ferad Osman Sali
Kriz iletişimi ve yönetimi nasıl yapılmalı?
Kriz iletişimi ve yönetimi nasıl yapılmalı?
Kriz iletişimi ve yönetimi günümüzde markaların üzerinde durmaları ve önem vermeleri konulardan biri. E-ticaret alanında tüketiciler birçok farklı konuda sorun yaşayabildikleri içim bu sorunlar iyi bir şekilde yönetilmediğinde...
20 Nisan 2020
Ferad Osman Sali
Sosyal medya çalışmaları SEO’yu nasıl etkiliyor?
Sosyal medya çalışmaları SEO’yu nasıl etkiliyor?
Sosyal medya pazarlama çalışmaları yapmak aynı zamanda SEO için de etkili olmakta. Birçok sosyal mecranın içerikleri, arama motorlarında indekslendiği için şirketlerin SEO çalışmalarına olumlu şekilde etki ediyor. Peki, sosyal...
19 Haziran 2018
Ferad Osman Sali
E-ticarette bir başarı hikayesi nasıl olunur?
E-ticarette bir başarı hikayesi nasıl olunur?
Başarı hikayesi olmak herkesin özendiği ve istediği bir durum; ancak bu ne yazık ki kolay bir süreç değil ve aşılması gereken bir takım engeller vardır. Bu engeller, yaptığınız işin kalitesi, stratejileriniz, istekliliğiniz ve...
19 Haziran 2020
Ferad Osman Sali