Doğru bir SEO strateji uygulamak, e-ticaret sitenizin arama motorlarında daha iyi bir şekilde indekslenmesine yardımcı olur. Arama motorlarında üst sıralardaki görünürlüğünüzün artması da organik olarak elde edeceğiniz trafiğin ve ulaşacağınız hedef kitlesinin artmasını sağlar. Bunu yapabilmek ve sitenizin SEO’sunu geliştirmek için de kaçınmanız gereken bir takım uygulamalar bulunuyor.
Sayfa başlığında çok fazla anahtar kelime kullanmak
Google eskisi gibi çok fazla anahtar kelime kullanılmasını istemiyor. Anahtar kelimeleri anlamlı cümleler içinde geçmesini ve belli sorulara yanıt verecek şekilde kullanılmasını tercih ediyor. Bu sebeple de sayfa başlıklarınızı anahtar yığınları şeklinde oluşturmanız, yarardan çok zarar neden olur.
Meta açıklamalarında anahtar kelime yığınları kullanmak
Sayfa başlıklarında olduğu gibi meta açıklamalarını da anahtar kelime yığınları şeklinde oluşturmanız sitenize zarar verecek uygulamalar arasındadır. Anahtar kelimelerinizi limitli tutmanız ve belli sorulara yanıt veren cümleler içinde kullanmalısınız.
Sayfa içeriklerinde çok fazla anahtar kelime kullanmak
Sayfa içeriklerinizi oluştururken de anahtar kelime yığınlarından kaçınmanız gerekir. Bu kelime gruplarını sayfa geneline yaymanız ve anlamlı cümleler içinde kullanmanız daha doğru bir yaklaşımdır. Çok fazla anahtar kelime kullanımı yapmak ve bunu yazı genelinde yapmak sitenizin Black Hat SEO yapmasına neden olabilir ki bu da Google tarafından ceza almanıza neden olabilir.
Düzgün isimlendirilmemiş görseller
Sitenize yüklediğiniz görsellerin de isimlendirmesini düzgün bir şekilde yapmanız gerekiyor. Bir ürünle ilgili görsel yüklüyorsanız, görsel ismi ve alt başlığının da oluşturulması gerekiyor. Bu görsellere rastgele isimler vermek yerine, anlamlı ve görselin içeriğini anlatan isimler vermelisiniz.
Blog için subdomain kullanmak
Blog sayfası için subdomain kullanmak da yapılan yanlış uygulamalardan biridir. Her ne kadar sizin sitenize bağlı gibi görünse de alt alan adları arama motorlarında ayrı bir site olarak değerlendirilir ve bu da alt alan adının bulunduğu blog sayfanızın değerinin düşmesine neden olur. Yaptığınız çalışmalarda sıfırdan bu sayfaya değer katmak için çalışmak zorunda olursunuz.
Doğru anahtar kelimeleri araştırmamak
SEO stratejisi oluştururken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de e-ticaret siteniz, ürünleriniz ve sektörünüzle ilgili anahtar kelime araştırmaları yapmanızdır. Hangi kelime gruplarını kullanacağınızı bilmeden bu çalışmaları yapmanız bir hayli zordur.
Lokasyonunuzu belirtmemek
Google arama sonuçlarında kullanıcıların bulundukları konuma göre bazı sonuçlar sunar. Bu durumda da bulunduğunuz konuma yakın olan kullanıcılara ulaşabilmek için lokasyonunuzu Google’a tanıtmanız oldukça önemlidir. Bunun için sitenin Footer alanına şirket adı, telefon numarası, adres ve e-posta adresi gibi iletişim ve konum bilgilerinizi girebilirsiniz.
Google Business’ta yer almamak
Doğrudan SEO çalışmalarınıza zarar vermese de arama sorgularında şirketinizin daha kolay bulunmasına ve şirketiniz hakkında bilgilere ulaşılmasını sağlar. Google Business üzerinde kaydınızı yaptığınızda, şirketinizle ilgili aramalarda kullanıcılar doğru ve ilgili bilgilere ulaşabilirler.
Sayfa başlık ve H etiketlerinin yanlış kullanımı
İnternet sitelerinde her sitenin bir ana başlığı olmak zorundadır. Bu başlık ise h1 etiketi ile belirtilir. Arama motorları sayfaları indekslerken öncelikle h1 etiketini dikkate alırlar. Birden fazla h1 etiketinin olması sayfanın doğru bir şekilde indekslenmemesine neden olur.
h1’in aksine diğer h etiketlerini birden fazla kullanabilirsiniz. Sayfa üzerinde içeriğin hiyerarşisini oluştururken, h2 ve h3 etiketlerinden yararlanabilirsiniz. Ara başlıkları h2 etiketiyle, ara başlıkların altındaki ek açıklama ve başlıkları da h3 etiketiyle kullanabilirsiniz. Böylelikle sayfanın hiyerarşisini arama motorlarına da göstermiş olursunuz.
Link satın almak
Dışarıdan kendi internet sitenize yönlendirme linkleri satın almak da çoğu zaman kötü bir taktiktir. Çünkü bu tür link satın alma işlemlerinde dışarıdan aldığınız linklerin hangi sitelerden geleceğini bilemezsiniz. Spam yapan, sayfa otoritesi düşük olan ya da sizinle hiç ilgili olmacak sitelerden link almanız sayfa değerinizin ve alan adı otoritenizin düşmesine neden olur. Link satın alma işlemlerinden mümkün olduğunca kaçınmanız ya da bu linklerin kaynağını detaylı bir şekilde araştırmalısınız.
Yavaş yüklenen sayfalar
Site yüklenme hızının yavaş olması da SEO performansını etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Sayfa yavaş yüklendiğinde arama motorları bu sayfanın performansı düşük olduğu için arama sonuçlarında bu sayfaları daha alt sıralarda gösterirler. Kullanıcı deneyimini de olumsuz etkilediği için, site yüklenme hızınızı artırmanız bir hayli önemlidir.
Kendi e-ticaret işinizi kurmayı planlıyorsanız İdeasoft e-ticaret altyapı paketlerini inceleyerek, kolay bir şekilde kendi online mağazanızı kurabilirsiniz. Dilerseniz 15 günlük demo talebinde bulunarak hizmetlerimizi hemen denemeye başlayabilirsiniz.
İçindekiler
En çok okunan yazılar
- E ihracat nedir? E ihracat nasıl yapılır?
- E ticaret nedir, E ticaret nasıl yapılır
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- E-ticarette ne satılır? E-ticarette internetten en çok satılan ürünler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
Popüler Videolar
Benzer yazılar