
Sepeti terk edenlere hatırlatma e-postası gönderiminde kullanabileceğiniz taktikler nelerdir?Sepeti terk edenlere hatırlatma e-postası ile ilgili bilmeniz gerekenler ve daha fazlası bu yazımızda.
Sepeti terk edenlere hatırlatma e-postası gönderimi
Tüketiciler herhangi bir sebeple sepetlerinde ürün bırakarak, siteyi terk edebiliyorlar. E-ticaret firmaları her yıl bu tür durumlar nedeniyle birçok satışı kaçırabiliyor. Bunun önüne geçmek için yapılabilecek çalışmalardan biri de sepeti terk edenlere hatırlatma e-postası göndermek. Bu e-postalarda kullanıcılara, sepetlerindeki ürünleri hatırlatabilir ve onları tekrar e-ticaret sitenize çekebilirsiniz.
Bu gönderileri yaparken de kullanabileceğiniz bir takım taktikler bulunuyor. Bu taktiklerden yararlanmak, e-postalarınızın daha dikkat çekici olmasına yardımcı olacaktır.
Kullanıcılar neden sepetlerinde ürün bırakırlar?
Öncelikle kullanıcıların sepetlerinde ürün bırakmalarına sebep olan bazı durumları ele alalım. Bu durumları bilmek, göndereceğiniz hatırlatma e-postalarında odak alabileceğiniz bir takım unsurları anlamanıza yardımcı olacaktır.
- Ürünün fiyatı
- Yüksek kargo maliyetleri
- Tüketicinin zamanının olmaması
- Karmaşık ödeme sayfaları
- Ödeme sayfalarında gereksiz ve çok fazla bilgi isteniyor oluşu
- Ödeme yöntemi eksikliği
- Ödeme sırasında tüketicinin parasının olmaması
- İnternet bağlantısının kesilmesi
- Site ile ilgili olabilecek teknik aksaklıklar
- Ziyaretçi girişi ile ödeme yapılamaması
Bu tür sorunlar kullanıcıların, ürünü satın almadan siteyi terk etmelerine sebep olabiliyor. Tabii ki ilk etapta kullanıcının hangi sorunu yaşadığını belirleyemezsiniz; ancak genel olarak ele alındığında, kullanıcıların bu sorunlarını giderebilecek bir takım çalışmaları e-ticaret siteniz üzerinde yapabilirsiniz.
Hatırlatma e-posta içeriğinde kullanabileceğiniz taktikler
Hatırlatma e-postalarında farklı bakış açılarından bakmak gerekebiliyor. Normal kampanya ve tanıtım e-postalarından farklı bir içerik hazırlamak ve doğrudan bu konuyla ilgili e-posta şablonları oluşturmanız oldukça önemli. Şimdi de kullanabileceğiniz taktiklerden bazılarını ele alalım.
Konu odaklı olun
Hatırlatma e-postanızın amacı, doğrudan bu konuyla ilgili olmalı. Tüketicinin sepetine eklediği ürünü hatırlatmak dışında herhangi bir kampanya ya da tanıtım yapmaktan kaçınmalısınız. Bu gönderinin amacı, kullanıcıya tekrar ulaşarak, ona sepette hangi ürün ya da ürünleri bıraktığını hatırlatmak.
Konunun dışına çıkmak ve e-posta içeriğinde farklı ürün ya da kampanyalar sunmak, gönderinin amacının sapmasına neden olacağı için, beklediğiniz geri dönüşümü alamamanıza neden olur. Kullanıcının sepette bıraktığı ürünün görselini paylaşarak, doğru bir hatırlatma yapabilirsiniz.
Doğrudan satın alma sayfasına yönlendirin
Ürünün görseliyle beraber, ürünün alt bölümüne kullanıcıyı doğrudan satın alma sayfasına yönlendirecek bir buton koyabilirsiniz. Böylelikle kullanıcı ürünü satın almak isterse, doğrudan e-postanız üzerinden bu sayfaya yönlenebilir. Bu eyleme çağrı ifadesi hem e-postanızın tıklanma oranlarını artırmanıza yardımcı olurken, hem de kullanıcının satın alma sürecini kolaylaştırmanızı sağlar.
İligli rehber: Sepeti terk edenlere e-posta gönderimi yaparken doğru zamanı nasıl seçersiniz?
Mesajınızı kişiselleştirin
Kişiselleştirme, hatırlatma e-postalarında da oldukça önemli bir tutumdur. Kullanıcılar, markalarla daha kişisel ve samimi bir ilişki kurmak istiyorlar. Bu sebeple de onlara hitap eden samimi bir dil kullanmanın yanı sıra onların kişisel bilgilerinden yola çıkan mesajlar oluşturmak daha akılda kalıcı olacağı gibi geri dönüşümlerinize de daha fazla etki edecektir.
Kullanıcıya ismiyle hitap etmek, sepete eklediği ürünle ilgili bir takım özel bilgiler ve mesajlar sunmak, mesajınızın daha kişisel olmasını sağlayacağı gibi, daha iyi bir iletişim kuramanızı da sağlar.
Zaman limitli indirimler sunun
Hatırlatma e-postaları birkaç aşamadan oluşuyor. Kullanıcı siteyi terk ettikten sonra gönderilen ilk e-postada ilk amaç ürünü hatırlatmak oluyorken, bir sonraki aşamada gönderilen e-postada kullanıcının satın alma kararını etkileyecek bazı adımlar atmak gerekebiliyor. Bu noktada da kullanıcılara belli bir zaman geçerli olan indirimler sunabilirsiniz. Örneğin 24 veya 48 saat geçerli olan yüzde 10’luk bir indirim kuponu sunarak, kullanıcıların satın alma kararlarını etkilemeye çalışabilirsiniz. Bu kampanyaları zaman limitli yapmanız, tüketicilerde fırsatı kaçırma hissini uyandırabileceği için oldukça önemlidir.
Kullanıcı yorumlarını ekleyin
Sosyal kanıt, e-ticarette oldukça önemli bir kavramdır. Başka kullanıcıların ürün ya da marka ile ilgili yaptığı yorumlar, tüketicilerin satın alma kararlarına doğrudan etki etmektedir. Hatırlatma e-postalarınızda, kullanıcıların bu ürünlerle ilgili yaptıkları yorumları da gönderilerinize ekleyebilirsiniz.
Bu tür içerikler sosyal kanıt değeri taşıyacağı için, kullanıcının satın alma kararlarına etki edecektir. Markaya ya da ürüne bir güvensizlik söz konusuysa bu tür kullanıcı yorumları da bir hayli etkili olacaktır.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler