SEO uyumlu makale nasıl yazılır, bir SEO uyumlu makale yayınlarken nelere dikkat etmeliyiz, SEO uyumlu makale örnekleri ile ilgili tüm merak ettikleriniz bu yazımızda.
SEO uyumlu makale nasıl yazılır?
E-ticaret sitenize organik olarak daha fazla trafik çekebilmek için, site üzerinizdeki metinlerin arama motorlarına uyumlu olarak hazırlanması gerekir. Ürün sayfalarının yanı sıra site üzerindeki diğer varış sayfalarında da SEO çalışmaları yapmanız Google üzerindeki görünürlüğünüzü artırmanızı sağlar.
SEO uyumlu makale hazırlama ipuçları
SEO uyumlu makale hazırlarken de dikkat etmeniz gereken bir takım kurallar bulunuyor. Bu kuralları uygulamanız içeriklerinizi daha etkin bir şekilde indekslenmesini sağlar. Bu rehberimizde de yararlanabileceğiniz bir takım ipuçlarını ele alacağız.
Öncelikle anahtar kelimelerinizi düşünün
Bir konu hakkında içerik üretmeye başlamadan önce bu konuyla ilgili olabilecek anahtar kelimeleri araştırmaya başlamalısınız.
Rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri araştırın
Rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri araştırarak, onlara rakip olabilecek içerikler oluşturabilir ya da onların kullanmadığı kelime gruplarına odaklanarak, onların erişmediği trafiklere ulaşabilirsiniz.
Anahtar kelimelerinizi önemli bölümlerde kullanın
Anahtar kelimelerinizi içerikler haricinde birkaç farklı yerde de kullanmanız gerekir. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
- h1,h2,h3 gibi etiketli başlık ve ara başlıklar. (Her yazıda 1 tane h1 başlığı kullanmaya dikkat edin.)
- Meta açıklaması
- Görsel alt etiket ve açıklamaları
- Yazı içindeki, iç sayfalara yapılan yönlendirmeler
- Sayfanın URL adresinde.
Ara başlıklarla yazınızı bölün
Ara başlıklarla yazınızı bölmek, içeriklerinizin daha rahat okunmasını sağlar. Hem anahtar kelimeleri burada kullanmak hem de yazının rahat okunmasını sağlamak, kullanıcı deneyimini de artıracağı için yazınızın da değerini artırır.
Meta açıklamanızı iyi bir şekilde hazırlayın
Meta açıklaması sayfanın özeti niteliğindedir ve SEO çalışmalarında önemli bir yere sahiptir. Anahtar kelimelerinizi kullandığınız gibi sayfa içeriğini de iyi bir şekilde özetleyecek bir meta açıklaması yazmalısınız. Bu konu hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki rehberlerimizi okuyabilirsiniz.
İlgili rehber: Meta açıklaması nedir ve yazarken nelere dikkat etmelisiniz?
Yazım yanlışlarınızı kontrol edin
İçerik üretirken yapılan yanlışlardan biri de hazırlanan metnin tekrar okunmaması oluyor. Metinlerinizi mutlaka birkaç kez gözden geçirmelisiniz. Yazım hatalarınızı ve yazınızın kurgusunu kontrol ederek içeriğinizin kaliteli ve okunabilir olmasını sağlamalısınız.
Heder kitlenizin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını göz önünde tutun
Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamanız da bir hayli önemli. İçeriklerinize ilgi gösteren bir kitlenin olmayışı organik olarak trafik elde edememenize neden olacaktır. Ya da içerik olarak kullanıcıları doyuracak metinler hazırlayamadığınızda sayfayı terk etme oranları artacaktır; bu da doğal olarak kullanıcı deneyimini kötü etkilediği için sayfa değerini düşürecektir.
Farklı kategorilerde içerikler oluşturun
Kendinizi tekrarlamamak, içerik konusu bulma da sıkıntı yaşamamak ve farklı anahtar kelimeler üzerinde çalışmalar yapabilmek için farklı kategorilerde içerikler üretmeye çalışın. Böylelikle birçok farklı alana dokunarak, organik olarak daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.
Madde ve listeleme yöntemlerini kullanın
Ara başlıklar gibi madde ve ve listeleme yöntemleri de yazının okunabilirliğini artırır. Yazı içerisindeki önemli bölümleri maddeler halinde yazmanız ve bu maddelere anahtar kelimelerinizi de eklemeniz gerekir. Böylelikle kullanıcı deneyimini de geliştireceğiniz için sayfa üzerinde geçirilen süreyi ve sayfa değerini de artırabilirsiniz.
Hem uzun hem kısa cümleler kullanın
Yazılarınızda sadece çok uzun cümleler kullanmak yazının okunabilirliğini zorlaştıracaktır. Çok fazla kısa cümle kullanmak da yazının profesyonelliğini bozacaktır. Bu sebeple de site üzerinde farklı metinler hazırlarken, hem uzun cümlelerden hem de kısa cümlelerden yararlanmanız gerekir. Yazının doğal bir akışının olması ve kolay bir şekilde okunabilir olması; sayfada geçirilen süreyi artıracağı için sayfa değerini de artıracaktır.
Çok uzun paragraflardan kaçının
İçeriklerinizi oluştururken çok uzun paragraflardan da kaçınmalısınız. Teknik olarak benzer bir konu üzerinde içerik oluştururken, uzun paragraflar kurmak gerekse de internet üzerinde kullanıcıları sayfada tutmak için bu kuralın biraz dışına çıkmanız gerekebilir. Bunun sebebi de çok uzun paragraflar ilk başta kullanıcının gözünü korkutabilir. Çünkü çoğunlukla kullanıcılar öncelikle yazının uzunluğunu gözden geçiriyorlar ve bu nedenle de çok uzun paragraflardan oluşan yazılar göz korkutabiliyor.
Bunun yerine paragraflarınızı daha kısa hazırlamak, içeriğin göze okunabilir görünmesini sağlayacağı için, kullanıcıların da sayfa üzerinde daha fazla vakit geçirmelerini ve metinleri okumalarını sağlar.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar