SEO kuralları | Blog yazarken dikkat etmeniz gerekenler adlı yazımızda blog yazarken dikkat etmeniz gereken SEO kuralları arasında en önemli 6'lıyı ele alacağız.
SEO kuralları
E-ticaret sitenizde blog çalışmaları yaparak, farklı kanallardan sitenize trafik çekmeye çalışabilirsiniz. Tabii ki blog yazılarınızı arama motorlarına uyumlu hale getirmeniz de gerekiyor. Aksi takdirde Google üzerinden beklediğiniz geri dönüşümleri alamayabilirsiniz.
Blog yazılarınızda dikkat etmeniz gereken bir takım SEO kuralları bulunuyor. Bunları uygulamanız durumunda içeriklerinizin arama motoru gözündeki değeri de artacağı için, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkarak, organik trafiğinizi artırabilirsiniz.
Hedef kitlenizin önem verdiği konulara yoğunlaşın
Başka bir şekilde dile getirecek olursak, hedef kitlenizin Google üzerinde arama yaptığı konular üzerine odaklanmalısınız. Onların ilgi gösterdiği arama sonuçlarına yönelik içerikler oluşturmaya başlarsanız, sizin blog içerikleriniz arama sonuçlarında onların karşısına çıkabilir.
Bu araştırmaları yapmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’dan yararlanabilirsiniz. Ancak size belki de en doğru sonuçları verecek olan yöntemlerden biri ise, müşteri hizmetleri bölümünüzle görüşmek olacaktır. Müşterilerinizle doğrudan görüştükleri için, onların neler istedikleri ve hangi konularda sıkıntı yaşadıklarını daha iyi bilirler. Onlardan aldığınız fikirler doğrultusunda yeni ve daha ilgili içerikler oluşturabilirsiniz.
İçerik türünü seçerken iyi seçin
Bir konu hakkında detaylı anlatımların bulunduğu uzun makaleler, yüksek hacimli aramalar için iyi bir içerik türü olabilir; fakat makalelerin yanı sıra sık sorulan sorularla ilgili hazırlanan görseller ve/ya video içerikler de size iyi bir geri dönüşüm getirebilir. Video içerikleri, açıklamalı bir metin ile blogunuzda yayınladığınızda, hem trafik çekebilir hem de SEO değerinizi artırabilirsiniz.
Bunların yanı sıra farklı içerik türlerini de ara ara deneyerek, hedef kitlenizin nabzını yoklayabilirsiniz. Bu içerik türlerine bakış açılarını gördükten sonra, içerik planınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz.
Meta açıklamalarını kullanın
Blog yazılarınızı oluştururken, arama sorgularında daha iyi görünebilmesi için meta açıklamaları da yazmalısınız. Meta açıklamaları, Google aramalarında başlığın altında bulunan 160 karakterlik açıklama bölümüdür ve bu bölümde yazılanlar, içeriğin konusu hakkında bir fikir verir. Bu bölümde doğru anahtar kelimeleri kullanmanız, arama motorlarının bu içerikleri daha iyi indekslemesine yardımcı olacaktır.
Markanız, ürünleriniz ve sektörünüzle ilgili olabilecek içerikler üretin
Google’ın siteleri indekslerken en çok dikkat ettiği unsurlardan biri de site üzerindeki içeriklerin sitenin yer aldığı sektörle ne kadar uyumlu olduğu oluyor. İçerik çalışmalarında farklı konular üzerine çalışmalar yapılabilir; fakat genel olarak markanız, ürünleriniz ve sektörünüzle ilgili içerik üretmeniz gerekiyor.
Verdiğiniz hizmetle örtüşmeyen içerikler, arama motorlarının sitenizi düzgün indeksleyememesine neden olacaktır; bunun yanı sıra arama sorguları sonrasında sitenize gelen kişiler de beklediklerini bulamayabilirler. Bu nedenle de içeriklerinizin markanızla ilgili olmasına özen gösterin.
Anlaşılır bir dil kullanın
Blog yazılarınızın kolay bir şekilde okunabilir ve anlaşılabilir olması gerekiyor. Bu nedenle de jargon kullanımından uzak durmanız gerekiyor. Eğer hedef kitleniz bu jargona hakimse, kullanmanız doğru olabilir; fakat sektöre has bu kelimeler okunabilirliği ve anlaşılabilirliği bozuyorsa, daha anlaşılır bir kullanmanız gerekecek.
Ürün sayfalarınıza link yönlendirmeleri yapın
İçerik pazarlama çalışmaları yaparken, satış yapmayı da unutmamanız gerekiyor. Bu nedenle de blog içeriklerinizde ilgili olabilecek ürün sayfalarına yönlendirme linkleri koymanızda fayda var. Yazdığınız içerik bir ürünle ilgili olmasa bile bunu e-ticaret bölümünüze bağlayabilirsiniz ve okuyucuları ürünlerinizin bulunduğu ana sayfaya yönlendirebilirsiniz.
Google üzerinden kullanıcılar sizin bir e-ticaret sitesi olduğunuzu fark etmeyebilirler; bu nedenle de onları e-ticaret bölümünüze yönlendirmeniz gerekecektir.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar