
Ödeme sayfaları geri dönüşümlerinizi bir hayli etkilemektedir. Sepeti terk etme oranlarının yükselmesine neden olabileceği gibi, ödeme sayfalarınız aynı zamanda geri dönüşümlerinizi yükseltebileceğiniz bir alan da olabilir.
Ödeme sayfalarının doğru bir şekilde kurgulanması, doğru öğelerin bu alanlara yerleştirilmesi, kullanıcıların dikkatini doğrudan alışverişe vermeye yönlendirecektir. Bu sayede de yapılan işlemleri satışa döndürmeniz de daha kolay olacaktır.
Ödeme işlem sayfalarının sayısını azaltın
Ödeme işlemleri yapılan sayfaların fazla olması kullanıcıların dikkatini dağıtabilecek bir unsur. Mümkün olan en az adımda bu işlemlerin tamamlanması gerekir. Sayfa sayısı arttıkça, müşteri işlemden sıkılabilir, sayfa yüklenmesini beklerken başka bir sayfaya geçebilir ya da sayfayı kapatabilir. Bunu önlemek için ödeme işlemlerinizi basit ve az adımda yaptırmanız gerekir.
”Hemen Al” ve “Alışverişe Devam Et” butonlarında farklı renkler kullanın
Algı yönetimi yapmak için, hemen al ve alışverişe devam et butonlarınızda farklı renkler kullanabilirsiniz. İki butonun aynı renk olması, tüketicilerin kafasını karıştırabilir; fakat farklı renkler kullandığınızda algı yönetimini daha iyi yaparak, tüketicileri daha iyi yönlendirebilirsiniz.
Satın alma işlemi için üyeliği zorunlu yapmayın
Tüketiciler tek seferlik bir alışveriş yapmak istiyor olabilirler ve bu yüzden de sitenize üye olmak istemeyebilirler. Bu yüzden de misafir girişi ile ödeme sistemini aktif etmelisiniz. Aksi takdirde bu kişilerin sepeti terk ederek, satın almadan vazgeçmelerine neden olabilirsiniz.
Sepeti kaydetme ya da favorilere ekleme özelliği sunun
Tüketiciler sepetlerine ürün ekleyip bunları daha sonra satın almak isteyebilirler. Bu durumlar için sepetlerini kaydetmeniz ve sonraki ziyaretlerinde sepetlerinde bu ürünleri göstermeniz önemlidir. Bunun yanı sıra favorilere ekleme özelliği sunarak, tüketicilerin ürünleri beğenmelerini sağlayabilirsiniz. Tüketicilerin favorilerine ekledikleri ürünleri inceleyerek, bu ürünlerle ilgili fırsatlar ya da hatırlatma e-postaları göndererek bu kişilere, kişiselleştirilmiş e-posta pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz.
Satın alma öncesinde ürün detaylarını gösterin
Satın alma öncesinde ürünlerle ilgili tüm detayları göstermeye özen gösterin. Kaç adet ürünün sepete eklediği, ürünün tam adı, ürünün fotoğrafı, varsa beden ya da teknik özelliklerini burada kullanıcılara belirtmelisiniz. Böylelikle tüketiciler hangi ürünleri satın aldıklarını daha rahat görebilirler.
Kargo ücretlerini ve vergileri de detaylıca gösterin
Satın alma sayfasına geçmeden önce, sepet sayfasında kargo ücretlerini ve vergileri de detaylıca göstermeye özen gösterin. Site üzerinde KDV dahil fiyat vermek daha doğru bir yaklaşımdır; fakat sepet sayfasında ne kadarlık bir KDV ödendiğini de gösterebilirsiniz.
Kargo maliyetlerini gizlemek, son satın alma sayfasında ekstra ücretler göstereceği için tavsiye edilmemektedir. Bu sebeple de kargo ücretlerini de sepet sayfasında açıkça belirtmelisiniz.
Belli bir ücret üzerinde ücretsiz kargo sunun
Örneğin 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo sunuyorsanız, bunu sepet sayfasında net bir şekilde belirtin. Eğer tüketici bu ücret üzerinde bir alışveriş yaptıysa ücretsiz kargodan yararlandığını ona belirtin.
”Ücretsiz kargo için X miktar daha harcayabilirsiniz” uyarısı kullanın
Belli bir ücret üzerindeki alışverişlerde ücretsiz kargo sunuyorsanız ve müşteriniz bu bedelin altında bir ürün siparişi vermeye hazırlanıyorsa bu kişiyi uyarabilirsiniz. Örneğin 80 TL’lik alışveriş yapan bir müşterinize, 20 TL’lik daha alışveriş yaparlarsa ücretsiz kargo hizmetinden yararlanabileceklerini belirtebilir, onu bu sayfada alışverişe yönlendirebilirsiniz. Tüketiciler kargo ücreti ödememek için ekstra bir ürün daha almayı tercih edebilirler.
Toplam tutarı sepet sayfasında gösterin
Son ödeme sayfasına geçmeden önce sepet sayfanızda toplam tutarı göstermeniz de oldukça yararlıdır. Böylelikle tüketiciler ne kadar ödeyeceklerini bilirler. Ödeme sayfasında ekstra ücretlerin eklenmesi ve farklı bir toplam tutar çıkması tüketicilerin sitenizi terk etmelerine neden olacaktır.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler