Maillerin spama düşmesini engellemek için yapılması gerekenler nelerdir, spam kutusuna gelen mesajlar arasında yer almamak için yapılması gerekenler nelerdir, gmail spam kutusuna düşmemenin yolları, mailler neden spama düşer yani mail spam düşmemesi için neler yapılmalı özetle maillerim spama düşüyor düyorsanız bu yazı tam size göre.
Maillerin spama düşmesini engellemek
En sık kullanılan pazarlama yöntemlerinden biri olan e-postalar, kimi zaman e-ticaret firmalarının canını sıkabiliyor. Gönderilen e-postaların, spam filtrelerine takılması ve spam klasörüne düşmesinden dolayı e-ticaret firmaları bu çalışmalarından bekledikleri geri dönüşümleri alamıyorlar.
Gönderilen e-postaların spam filtrelerine takılmasına neden olan bazı durumlar var. E-posta çalışmalarınıza başlarken ve başladıktan sonra bu durumlara dikkat etmeniz, gönderilerinizin spam klasörüne düşmemesine yardımcı olacaktır.
Hesaplarınızı büyük e-posta servislerine tanıtın
Gmail, Yahoo ve Hotmail gibi büyük e-posta servislerine e-posta hesaplarınızı tanıtmanız gerekiyor. Bu servislerin kara listesine girmeniz durumunda başınız ağrıyabilir. Kara listeye girdikten sonra bu listelerden çıkmanız oldukça zorlu ve uzun bir süreç alabiliyor. Bu servislere e-postalarınızı tanıtmanız durumunda, gönderileriniz spam klasörüne düşmeyecektir.
E-posta listelerinizi daraltın
Çok büyük e-posta listelerinizin olması da spam yaptığınıza dair bir izlenim yaratabilir. E-posta listelerinizi bu nedenle daraltmanız da faydalı olacaktır. Bunu yapmak için farklı kategoriler oluşturarak, elinizdeki e-posta listesini bölebilirsiniz. Erkek ve kadın abonelerinizi ayırabilir, yaşlara, ilgi alanlarına ve yeni veya eski kullanıcılara göre bu kategorilendirmeleri yaparak listelerinizi daraltabilirsiniz.
Tek seferde çok sayıda kişiye gönderim yapmayın
Tek seferde büyük bir kitleye e-posta gönderimi yapmanız da bazı sıkıntılara yol açabilir. Bu durumun önün geçmek için bir önceki maddede belirttiğimiz kategorilendirme işleminden faydalanabilirsiniz.
E-posta listelerinizi böleceğiniz için, tek seferde sadece bir kategoriye gönderim yapabilir ve böylelikle de tek seferde çok sayıda gönderim yapmamış olursunuz.
Aktif olmayan hesapları silin
E-posta listenizde yer alan ancak uzun süredir aktif olmayan ya da e-postalarınızı açmayan kişileri bularak, bu kişileri listelerinizden silin. Bu, sizin e-posta listenizi daraltmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda e-posta servisleri de sizin yanlış girilmiş ya da aktif olmayan hesaplara gönderim yaptığınızı görmesi durumunda sizin spam yaptığınızı düşünebilir. Bu hesapları silerek bu sorunun da önüne geçebilirsiniz.
Spam filtrelerini kullanarak testler yapın
E-postalarınızı göndermeden önce yapmanız gerekenlerden biri de içeriklerinizin spam olup olmadığını kontrol etmek olacaktır. Spam içerik uyarıları almanız durumunda bu e-postalarınızı göndermemeli ve içeriklerinizde değişiklikler yapmalısınız.
Kullandığınız kelimelere ve yazımlarına dikkat edin
E-postalarınızın içinde kullandığınız kelimelere de özellikle dikkat etmelisiniz. Çok sık bir şekilde “Bedava, Ücretsiz” gibi spam olabilecek kelimeleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra “Caps Lock” açık bir şekilde de tüm metinlerinizi yazmamalısınız. Bu iki unsur spam içerikleri e-postalarda çokça kullanılmaktadır.
Bunların yanı sıra çok fazla noktalama işareti ve çok fazla renkli font kullanmanız da gönderilerinizin spam olarak algılanmasına neden olabilir.
Kullandığınız linklere dikkat edin
E-postalarınızın içindeki yönlendirme linklerinize de dikkat etmenizde fayda var. Bozuk, alakasız veya çok kısa olan linkler spam habercisi olarak algılanabilir. Kendi sitenize yönlendirme yaparken linklerinizin doğru olduğuna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor.
Buna ek olarak, link kısaltma servislerini e-postalar içinde kullanmak da pek faydalı değildir. E-posta servisleri bu link kısaltma servislerinin kullanılmasını pek istememektedirler. Çünkü link kısaltma servisleri dışarıya gerçek linki göstermezler ve bu da içeriğin spam olabileceği algısını yaratabilir. Linklemelerinizi bir kelimenin veya kelime grubunun üzerine yerleştirebilir ya da doğrudan açık bir şekilde verebilirsiniz.
HTML kodlarımızı doğru yapın
HTML formatında e-posta gönderimi yapıyorsanız, HTML kodlarımızı da doğru bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Yanlış kodlamalar yapmanız durumunda gönderileriniz spam olarak algılanabilir.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar