Günümüzde ticari faaliyetler, pek çok alt başlığa ayrılarak daha kompleks bir hâle gelmiş durumda. Yoğun rekabet ortamında başarılı olmak; sipariş yönetiminden CRM’e, muhasebe işlemlerinden kargo süreçlerine kadar birçok farklı detayın özenle takip edilmesini gerektirir. Bu durum da her bir konu için özel olarak geliştirilmiş yazılımları kullanmayı neredeyse bir şart hâline getirir. Ayrı ayrı kullanıldığında ortaya çok fazla iş yükü çıkaran bu tür yazılım ve teknik altyapıların birbirleriyle entegre edilmesi ise bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırır. Hem geleneksel yöntemlerle çalışan hem de e-ticaret ile uğraşan şirketlerin, tüm süreçleri çok daha pratik şekilde yürütmesini mümkün kılar.
Başta muhasebe olmak üzere birçok alanda kullanılan yazılımlar geliştiren Logo’nun ürünleri de bahsettiğimiz gibi iş süreçlerinde kullanılan farklı sistemler ile entegre edilebilir özellikler taşır. Özellikle internet üzerinden satış yapmak için web sitelerinde kullanılan altyapıların bu programlarla bağlantılı kullanılması, iş yükü alanında ciddi bir rahatlama getirir. Peki genel itibari ile Logo entegrasyon nedir? İşletmelere hangi kolaylıkları sağlar? Bu yöntem ile neler yapılabilir? Yazımızın devamında bunlar ve diğer birçok farklı soruya cevap arayacağız.
Logo Entegrasyonu Nedir? Nasıl Çalışır?
Entegrasyon, kelime anlamı olarak uyum, birliktelik, birleşme gibi kavramları ifade eder. Yani birbiriyle entegre edilmiş iki ya da daha fazla yapı, uyumlu olarak çalışacak hâle gelmiş demektir. Bu durumun Logo entegrasyon için de geçerli olduğu söylenebilir. Logo muhasebe programı ile bağlantılı çalışacak şekilde düzenlenmiş e-ticaret altyapıları, bu alanda çalışırken finansal süreçlerin çok daha zahmetsiz şekilde takip edilmesini sağlar. Bu işlemin tamamlanmasının ardından e-ticaret sitenizden aldığınız siparişler, muhasebe sisteminize otomatik olarak yansır. Ek olarak iki sistem arasında, fiyat ve stok gibi konulardaki güncellemeler de yine bu şekilde gerçekleştirilebilir.
IdeaSoft tarafından sağlanan e-ticaret altyapıları, Logo’nun birçok farklı versiyonuyla entegre edilebilecek özelliktedir. Programın Tiger, GO, GO 3 ve GO Plus versiyonları, IdeaSoft altyapıları ile uyumlu olarak kullanılabilir. Başka biri ifade ile IdeaSoft kullanıyorsanız Logo GO entegrasyonu yapabilirsiniz. Aynısı Logo GO 3 entegrasyon için de geçerlidir.
Logo entegrasyonu, e-ticaret alanında kendini geliştirmek isteyen tüm şirketler için oldukça idealdir. Çok fazla sayıda ürün çeşidi bulunan, farklı kanallardan satış yapan şirketler, bu uygulama ile şirketlerinin yönetimsel ve muhasebe süreçlerini herhangi bir karışıklık yaşamadan yürütebilir. Benzer şekilde Logo entegrasyonu, çok şubeye sahip ya da bayii ağı geniş firmalar için de son derece kullanışlıdır.
Söz konusu bağlantı yapıldığında Logo programları ve IdeaSoft altyapılı e-ticaret siteleri arasında çift taraflı bir iletişim de kurulmuş olur. Bu sistemlerin herhangi birinde yapılan değişiklik diğerine de doğrudan yansır. Böylece stok, fiyat, sipariş takibi ve faturalandırma gibi süreçler paralel olarak yürütülebilir.
Logo Muhasebe Entegrasyonu Hangi Alanlarda Kullanılır?
Logo entegrasyon, muhasebe süreçlerinin çok önemli bir kısmını kapsar. Böylelikle muhasebe alanındaki işlemler için ayırmanız gereken zaman ve iş gücünden ciddi anlamda tasarruf edebilirsiniz. Logo entegrasyonu, genel olarak üç farklı alanda kullanılabilir. Şimdi bu alanların hangileri olduğunu inceleyelim.
Logo E-Fatura Entegrasyonu
E-fatura; faturaların elektronik ortamda, internet üzerinden kesilmesini ve paylaşılmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde şirketin muhasebe süreçlerinin kontrolü çok daha kolay hâle gelir. Belirli bir hasılat limitinin üzerinde kalan şirketlerin bu uygulamaya geçmesi, resmî kurumlarda zorunlu kılınmıştır. Yıllık brüt satışlar üzerinden hesaplanan bu limit, 2020 ve 2021 için 4 milyon TL; 2022 ve sonraki yıllar için ise 3 milyon TL olarak belirlenmiştir. Belirtilen sınırların üzerine çıkan şirketlerin, sonraki yılından itibaren satışları için e-fatura düzenlemesi zorunludur. E-ticarette sıklıkla kullanılan fatura çeşitleri için bu konuya odaklanan içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Logo e-fatura entegrasyonu, bu uygulamanın muhasebeleştirilme sürecini çok pratik hâle getirir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından getirilen en güncel kural ve standartlara uygun olarak çalışan bu sistem, kesilen ya da alınan e-faturaların işletmelerdeki diğer yazılımlara da doğrudan yansımasını mümkün kılar. Böylelikle başta muhasebe ve finans olmak üzere şirketin yönetimindeki pek çok süreç daha akışkan biçimde yürütülebilir.
Logo ERP Entegrasyonu
ERP teriminin açılımı, kurumsal kaynak planlamasıdır. Bu kavram, bir işletme dâhilindeki tüm birim ve çalışanların tek bir merkeze bağlı olarak yönetilmesini ifade eder. Genel itibarı ile tüm süreçlerin mümkün mertebe otomatik şekilde yürütülmesini amaçlar. Çünkü bu sayede, insan faktörü dolayısıyla ortaya çıkan hatalar en aza iner. Şirket içindeki işlemlerde yaşanan bir aksaklığın tüm çalışma süreçlerini olumsuz etkilemesinin önüne geçilir. ERP, aynı zamanda şirketin tüm kaynaklarının olabilecek en verimli şekilde kullanılmasını, buna bağlı olarak da zaman ve maliyet anlamında tasarruf edilmesini sağlar.
Logo CRM ERP entegrasyonu, bu uygulamanın en başarılı örneklerinden biridir. Söz konusu uygulama e-ticaret için de büyük önem taşıyan CRM, diğer bir deyişle müşteri ilişkileri yönetimi unsurlarını şirketin diğer birimleri ile ilişkili hâle getirir. Logo, her ölçekteki firma için ERP çözümleri sunmasıyla da dikkat çeker. Büyük ve orta ölçekli firmalar için Logo Tiger entegrasyonu ideal bir ürün iken daha küçük yapılar ise Start 3 gibi programları tercih edebilir.
Logo Pazar Yeri Entegrasyonu
Sanal pazar yeri mağazaları, günümüzde e-ticaretin en önemli unsurlarından biri hâline gelmiştir. Bu sektöre girmek için daha az sermaye gerektirmesi ve hâlihazırda mevcut olan geniş kullanıcı kitlesinden yararlanmayı mümkün kılması, sanal pazar yerlerini cazip kılan başlıca faktörlerdir. Seçtiğiniz platform üzerinden yaptığınız satışların muhasebeleştirilmesi, Logo pazar yeri entegrasyon ile çok daha kolay hâle gelir.
Logo entegrasyonunun yapılmasının ardından, sanal mağazalardan alınan tüm siparişler için kesilen faturalar, tek ya da toplu olarak muhasebe sistemine aktarılabilir. Logo’nun tüm sipariş parametrelerinin kontrolünü de yapması, olası sorunların daha ortaya çıkmadan engellenmesini de mümkün kılar. E-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına da uyumlu olan bu sistem ile ürün, sipariş, stok, fiyatlandırma takibi gibi süreçleri tek bir çatı altında toplayabilirsiniz.
Logo entegrasyon, sanal pazar yerleri ile olduğu gibi farklı e-ticaret altyapıları ve modülleriyle de kullanılabilir. WordPress’in ticaret eklentisi WooCommerce de bunlardan biridir. WooCommerce Logo entegrasyonu yaparak bu eklenti WordPress tabanlı bir e-ticaret sitesi oluşturabilirsiniz. Fakat bunun yerine IdeaSoft e-ticaret paketlerini kullanmak çok daha avantajlıdır. Çünkü WooCommerce ile kurduğunuz online mağaza, WordPress’te yapılan güncellemelerden olumsuz etkilenebilirken bu risk IdeaSoft için geçerli değildir.
Logo Entegrasyonu ile Neler Yapılabilir?
IdeaSoft Logo entegrasyon işlemi, e-ticaret altyapınız ile muhasebe ve ERP sistemleriniz arasında doğrudan bir bağlantı kurar. Bu da yaptığınız tüm işlemlerin iki yönlü olarak otomatik hâle gelmesini sağlar. Logo entegrasyonu ile yapılabilecekler, dört ana grupta ele alınabilir.
Katalog Entegrasyonu
Logo ERP çözümleri, satışa sunduğunuz ürünlerin özelliklerinin tanımlandığı kartlar oluşturmanıza imkân verir. Katalog entegrasyonu sayesinde Logo üzerindeki bu ürün kartlarını, IdeaSoft altyapılı internet sitenize aktarabilirsiniz. Üstelik bu sistem çift taraflı olarak çalışır. Yani IdeaSoft’taki ürünlerinizi de Logo programlarına benzer şekilde aktarabilirsiniz. Dolayısıyla kullandığınız sistemlere tek tek ürün girişi yapmak zorunda kalmaz, zaman ve iş gücünden tasarruf edersiniz. Söz konusu aktarım işlemi, ürünlere dair pek çok bilgiyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilir. Bunlar arasında stok kodu, fiyat, görseller, barkod, isim ve kategori gibi detayları sayabiliriz.
Sipariş Entegrasyonu
Kullandığınız iki sistem arasında sipariş entegrasyonu ile e-ticaret sitenizden yaptığınız satışların doğrudan muhasebe kayıtlarınıza işlenmesini sağlayabilirsiniz. Yapılması gereken iş miktarını azaltan bu özellik, aynı zamanda faturaların kayıtlara geçirilmesi sırasında yaşanabilecek sorunların da önüne geçer. Sipariş entegrasyonu, işletmeniz nezdinde tutulan cari hesapların kontrolünü de kolaylaştırır. Zira bu şekilde yapılan satışlar, doğrudan ilgili hesaba işlenir. Hesap mevcut değilse otomatik olarak açılır. Muhasebe açısından büyük önem taşıyan cari hesap takibi bu sayede ekstra bir iş yükü olmaktan çıkar.
Stok - Fiyat Güncellemeleri
Stok takibi, e-ticaret süreçlerinin ekstra özen gerektiren ayaklarından biridir. Bu işlem, yeterince özenli şekilde yürütülmediğinde, aslında stokta olmayan ürünün satılması gibi marka imajına zarar verilebilebilecek durumlarla karşılaşılabilir. Logo ile IdeaSoft arasında yapılan stok entegrasyonu, bu sorunu ortadan kaldırır. Çünkü internet sitenizden aldığınız siparişler, doğrudan Logo’ya da işlenir ve stoklarınızdan düşer.
Fiyat güncellemeleri için de benzer bir süreç işler. IdeaSoft altyapısı üzerinden yaptığınız toplu fiyat güncellemeleri, Logo muhasebe programına da yansır. Buna göre kesilen faturaların tutarları, yeni fiyatlar üzerinden işleme alınır.
Tahsilat - B2B Ödemeleri
IdeaSoft’un kullanıcılarına sunduğu satışsız tahsilat sistemi, bayi ve müşterilerinizin cari hesaplarını kontrol etmek adına oldukça faydalıdır. Fakat IdeaSoft üzerinden yürüttüğünüz bu sürecin muhasebeleştirilmesi de gerekir. B2B Logo entegrasyonu burada devreye girer. Bu özellik sayesinde aldığınız ödemelerin sorunsuz ve otomatik şekilde muhasebe kayıtlarınıza geçmesini sağlayabilirsiniz. IdeaSoft’un cari hesap modülünü kullanarak müşterileriniz için risk limitleri belirlemeniz mümkündür. Bu limitler, Logo’nun aynı işlevi gören modülü ile entegre şekilde kullanılabilir.
E-Ticarette Logo Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?
Logo entegrasyonu, e-ticaret ile uğraşan şirketlerin ilgilenmesi, zaman ve emek harcaması gereken detaylara dair birçok avantajı da beraberinde getirir. Logo e-ticaret entegrasyonu ile internet üzerinden satış yapan şirketlerin elde edeceği faydaları şöyle sıralayabiliriz:
- E-ticaret genel olarak iş hacminin fazla olduğu bir sektördür. Dolayısıyla bu sektörde faaliyet gösterirken ERP’a ekstra önem vermek gerekir. Logo entegrasyonu, ERP süreçlerini iyileştirme konusunda son derece etkilidir.
- Müşteri ilişkileri yönetimi ya da kısaca CRM, e-ticarette başarının anahtarı olarak nitelendirilebilecek bir konudur. Bu entegrasyon ile müşteri bilgilerini kolayca kayıt altında tutabilir, CRM süreçlerine gerekli özeni gösterebilirsiniz.
- Stok takibi, faturalandırma ve cari hesap yönetimi gibi süreçler, çok daha kolay hâle
gelir.
- E-ticaret için yürütülmesi görece zor olan raporlama işlemleri, son derece pratik ve daha fazla veriyi kapsayacak şekilde yapılabilir. Bu raporlardan hareketle alınan kararlar, şirketin başarısının daha üst seviyelere çıkmasına yardımcı olur.
- Logo entegrasyon ile e-ticaret sitesi ve sanal pazar yerleri üzerinden yürütülen perakende satış işleri aynı çatı altında toplanır; bu sayede daha kolay denetlenebilir.
Logo Entegrasyon Yazılımı Hangi Pazar Yerlerinde Kullanılabilir?
Pazar yeri platformları, özellikle e-ticarete yeni giriş yapmayı düşünenler için ideal mecralar olarak dikkat çeker. Bu açıdan bakıldığında Logo’nun en çok tercih edilen sanal pazar yerleri ile entegre edilebilmesinin önemli bir avantaj olduğu rahatlıkla söylenebilir. Logo entegrasyonu ile kullanıma uygun olan sanal pazar yerlerinin listesini aşağıda bulabilirsiniz.
- Amazon
- n11.com
- Hepsiburada
- Trendyol
- GittiGidiyor
- E-PttAVM
- ÇiçekSepeti
- Magento
- yakala.co
- Shopify
Logo Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
Tüm bu verdiğimiz bilgilerin ardından “Logo entegrasyonu nasıl yapılır?” sorusu kaçınılmaz olarak gündeme gelir. Bu işlemin nasıl yapılacağı kullanılan altyapı ya da pazar yeri platformuna göre farklılık gösterir. Bu konuda altyapı sağlayıcınız, pazar yerleri ya da Logo’dan yardım alabilirsiniz.
IdeaSoft ile Kolayca Logo Entegrasyonu Yapabilirsiniz
Türkiye’nin önde gelen e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft ile Logo entegrasyonunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilgili sayfanın alt kısmında bulunan “Hemen Başvur” butonuna tıklamak ya da IdeaSoft satış temsilcileri ile iletişime geçmektir. Talebinizin ardından bu işlem, IdeaSoft’un resmî iş ortakları tarafından kısa sürede tamamlanır. Siz de bu entegrasyonun sağladığı özellikleri kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar