
Türkiye girişimcilik ekosisteminde kadın girişimciler de artık yerlerini daha fazla almaya başlıyor. Hem devlet destekli krediler ile hem de bankalar kendi fonları ile bu kadın girişimcileri de destekleyerek, onları kendi işlerini kurma konusunda destekliyorlar.
Kadın girişimciler KOSGEB’e başvuru yaparak, KOSGEB’in sağladığı destek kredilerinden de yararlanabilir ya da bankalar ile görüşerek, onların sağladığı uygun faiz oranlı ve taksit seçenekli krediler aracılığıyla kendi işlerini kurmak için destek kredisi alabilirler. KOSGEB destekleri için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.
KOSGEB destek kredisi nasıl alınır ve başvuru koşulları nelerdir?
KOSGEB girişimcilik kredileri nelerdir?
Abank Kadın Girişimci Kredisi
Kadın girişimciler, Abank’ın Kadın Girişimci Kredisi ile 6 ile 60 ay arasında vade seçenekleriyle uygun faizli ve düşük geri ödemeli seçeneklerle destek kredisi sunmakta. Bu kredi, Hollanda Kalkınma Ajansı (FMO) ve Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) Abank ile yaptığı iş birliği ile de desteklenmektedir.
Denizbank kadın girişimcilere özel destek kredisi
Hem sıfırdan bir iş kurmak isteyen hem de var olan işini büyütmek isteyen kadın girişimciler, Denizbank’ın destek kredilerinden yararlanabilirler. Banka 36 vadeli olarak 125 bin TL’ye kadar destek kredisi sunmakta.
Ziraat Bankası
Ziraat Bankası, Kredi Garanti Fonu ile uygun faiz oranlı kredi imkanları sunmakta; ancak başvurularda kefalet gerekliliği bulunuyor. 60 aya kadar nakit desteği sunan banka, iş yeri alımlarında da kadın girişimcilere 96 aya kadar vade imkanı sağlıyor.
Halkbank
Halkbank hem kadın hem de erkek girişimcilere kredi destekleri sunuyor. Banka, kişinin üniversitede mezun olduğu ana dal ya da eğitimini almış olduğu meslek dalıyla ilgili konularda 30 bin TL’den 75 bin TL’ye kadar 48 ay vade ile farklı kredi seçenekleri sunuyor.
Yapı Kredi Bankası
Yapı Kredi Bankası, kadın girişimcilere farklı geri ödeme seçenekleri sunuyor. Kredilerde de herhangi bir üst limit bulunmuyor. 3 aya kadar ödemesiz, aylık ödemeli, 3 ayda ya da 6 ayda bir olmak üzere toplamda 36 aya kadar vade seçeneği bulunuyor. İşletme sermayesini karşılayabildikleri gibi, dosya masraflarında da yüzde 50’lik bir indirimden faydalanabiliyorlar.
Garanti Bankası altın teminatlı kredi
Elindeki birikimlerini altın olarak bulunduran kadın girişimciler, altın birikimlerini, Garanti Bankası’nın altın hesabına yatırmaları durumunda teminatlı kredi desteği alabilmekteler. Kadın Girişimci Destek Paketi ile de 60 aya kadar vade ve özel faiz destekleriyle de kadın girişimcilere kredi veriliyor.
Finansbank
Yeni bir iş kurmak isteyen ya da elindeki işini büyütmek isteyen kadın girişimciler Finansbank’ın destek kredilerinden yararlanabilirler. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın sağladığı 50 milyon Euro’luk kaynak ile, kadın girişimcilere teminat şartı aranmaksızın kredi desteği sağlanabiliyor.
İş Bankası
İş Bankası da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası dahilinde kadın girişimcilere destek krediler sağlamak. Bu krediden yararlanabilmek için, şirkette üst yönetimde en az bir kadın yönetici olması ya da ortaklı şirketlerde kadın ortağın en az yüzde 51 hisse sahibi olma koşulu aranmaktadır.
Vakıfbank
Avrupa İmar ve Kalkınma Banksı desteğiyle beraber kredi sunan bir diğer banka da Vakıfbank. 30 milyon dolarlık bu fon ile kadın girişimcilere 84 aya kadar geri ödemeli olarak kredi desteği sunuluyor. Bu krediden yararlanmak için, işletmelerdeki personel sayısının 250’den az olması, ülke sınırları içinde faaliyet gösteriyor olması ve yıllık şirket gelirlerinin 50 milyon Euro’dan az olması gerekmektedir.
TEB
50 milyon Euro’luk kredi fonu bulunan TEB, 36 ay vade imkanlarıyla 125 bin TL’ye kadar girişimcilere destek sağlamakta. Bu krediye başvuracak olan kadın girişimcilerin, yıllık cirosunun 50 milyon TL’nin altında olması ve işletmelerinde 250’den daha az çalışanın olması gerekmekte.
Kadın girişimciler olarak, internet üzerinden kendi işinizi yapmak istiyorsanız, e-ticaret altyapı paketlerimizi inceleyebilir ve demo talebi oluşturarak ücretsiz olarak 15 gün boyunca hizmetlerimizi deneyebilirsiniz.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler