
E-ticarette geri dönüşümleri artırmak için eyleme çağrı ifadelerinin önemli bir yeri bulunur. Doğru kullanılan CTA’ler geri dönüşümleri artırır. Doğru eyleme çağrı ifadeleri oluşturmak için kullanabileceğiniz bazı taktikleri bulunuyor. Bu taktikleri hem tasarımsal hem de içerik olarak uygulayabilirsiniz.
Butona tıklandığında ne olacağını açıklayın
Sadece bir eyleme çağrı butonu koymak tek başına yeterli değildir. Bu sebeple de bu butona tıklandığında ziyaretçilerin ne ile karşılacaklarını bilmeleri gerekiyor. Bu sebeple de butonun altına ya da üstüne kısa bir açıklama metni girebileceğiniz gibi butonun kendisinde de bu eyleme geçildiğinde kullanıcıların ne göreceğini belirtmeniz gerekir.
Bu eyleme çağrı ifadesinde bir ürün ya hizmet hakkında daha fazla bilgi alma olabilir ya da bir abonelik işlemi olabilir. Önemli olan ziyaretçiye bu butonun hangi eylemi gerçekleştireceğini anlatmak olacaktır.
Bu butona neden tıklamaları gerektiğini anlatın
Ziyaretçileri belli bir eyleme geçirmek için onlara bir neden vermeniz gerekir. Ziyaretçi bu butona neden tıklamalı? Açıklama metninizde sağladığınız faydayı ya da ziyaretçinin hangi sorununa çözüm ürettiğinizi de ikna eden bir ifade ile belirtmeniz faydalı olur.
Ekranın görünür bir alanında bu butonu sergileyin
Eyleme çağrı butonlarının konumları da bir hayli önemlidir. Ürün sayfalarındaki sepete ekle butonunun ürünün yanında görünür bir halde olması gerekir. Aksi takdirde kullanıcı sayfayı aşağı kaydırmak zorunda kalabilir ki bu da geri dönüşümü kaçırmanıza neden olabilir. Ana sayfa üzerinde eyleme çağrı butonları kullanıyorsanız, sayfanın üst bölümlerinde ekran kaydırılmadan görünecek bir alanı seçmeniz, ziyaretçilerin dikkatini daha fazla çekmenizi sağlar.
Ne çok büyük ne de çok küçük butonlar kullanın
Butonun çok küçük olması, dikkatten kaçmasına neden olacağı gibi butonun çok büyük olması da gözü rahatsız edebilir. Kullandığınız yazı fontları ile arka fona uygun olacak ve göze çarpacak bir boyut kullanmak yeterli olacaktır. Masaüstü ve mobil cihazlarda bu butonlar ve içindeki mesajlar rahat bir şekilde görünebilmeli.
Zıt renkler kullanın
Tasarımsal olarak butonun göze çarpması için zıt renkler kullanmaya özen gösterin. Kendi kurumsal renklerinizin de dışına çıkarak dikkat çekici bir buton hazırlayabilirsiniz. Renk paletinden faydalanmak ve arka planla zıtlık oluşturan renkler seçmek ilk bakışta butonun doğrudan göze çarpmasını sağlar. Bu oldukça standart bir yaklaşım olsa da tasarımsal olarak zıt renkleri seçmek ziyaretçileri bu butona daha fazla yönlendirir.
En fazla 5 kelime kullanın
Butonunuzu oluştururken buton içindeki metinlerde en fazla 5 kelime kullanmaya özen gösterin. Bu butonların amacı hızlı bir şekilde anlaşılmak olduğu için metnin uzaması butonların ilgi çekmemesine neden olacaktır. Verdiğiniz mesajı en özet haline getirerek kısa bir mesaj haline getirmek bu noktada faydalı olacaktır. Kullanıcılar okuma eylemini hızlı bir şekilde gerçekleştirerek tek bakışta butonun ne işe yaradığını anlayabilmeliler.
Kalın fontlar kullanın
Kalın fontlar göze daha fazla çarpacağı için tasarımsal olarak önemli noktaları öne çıkartmak için kullanılır. Butonun içinde kullandığınız mesajı kalın bir fontla yazmak, butonun daha rahat anlaşılmasını ve içerdiği mesajın daha iyi bir şekilde görünmesini sağlar.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler