
E-posta pazarlamada üyelikten çıkma oranlarını düşürmek başarılı bir emailing yönetimi için çok önemlidir. E-posta pazarlama çalışmaları yaparken, abone listelerinizden çıkan kullanıcılar olabilir. Her firma bu durumla karşı karşıya kalmaktadır; ancak bu oranların yüksek olması e-posta pazarlama çalışmalarında bir takım yanlışlar yaptığınızı gösterir. Daha önceki yazılarımızda kullanıcıların e-posa aboneliğinden çıkmasına neden olan durumların üzerinde durmuştuk. Bugünkü rehberimizde ise bu oranı düşürmek için neler yapabileceğinizi farklı şekillerde ele alacağız.
E-posta pazarlamada üyelikten çıkma oranlarını düşürmek için;
İki aşamalı doğrulama kullanın
Kullanıcıların e-posta listelerinize abone olma işlemlerini kolaylaştırmak için, site üzerinde kısa formalar kullanmanız uygun bir yöntem; ancak abonelik işleminin tamamlanması için iki aşamalı doğrulama kullanmak kullanıcıların size olan güvenini daha çok artıran bir uygulamadır. Bunun nedeni ise, e-posta kayıtlarını gerçekleştirdikten sonra, onlara bir onay e-postası gönderdiğinizde onların onayını gerçek anlamda almış olursunuz.
Bu işlem kullanıcıların ikinci bir işlem yapması gerektiği yönünde bir izlenim yaratsa da aslında kullanıcıların gerçekten markanızdan e-posta almak istediklerine dair bir eylemi gerçekleştirmelerini sağlar. Bu da e-posta aboneliklerinden çıkma oranlarını düşürmenize yardımcı olur.
Beklentileri karşılayın
Yapmanız gereken bir diğer çalışma ise abonelerinizin beklentilerini karşılamak olacaktır. İlk hoşgeldin e-postasında onlara ne tür çalışmalar yapacağınızı ve ne sıklıkta gönderimler yapacağınızı anlatmanız gerekir. Bu durumda da onlara verdiğiniz sözü tutmanız gerekir.
Onların ilgi alanlarına yönelik içerik paylaşımlarının yanı sıra gönderim sıklıklarında da verdiğiniz sözleri tutarak, bu beklentileri karşılamanız gerekir. Belirttiğinizden daha sık bir şekilde e-posta gönderimi yapmak, abonelerinizi sıkabilir ve rahatsız edebilir.
İlgili alanlarına göre kullanıcıları kategorize edin
Abone listelerinizi kullanıcıların ilgi alanlarına göre kategorize etmeniz de abonelikten çıkma oranlarını düşürmenize yardımcı olacak uygulamalar arasında yer almakta. Bu oranın yükselmesine neden olan durumlardan biri kullanıcılara ilgileri dahilinde olmayan içerikler göndermektir.
Abone listelerinizi demografik özelliklere ve ilgi alanlarına göre kategorize etmeniz, bu gruplara özel e-posta çalışmaları yapmanıza yardımcı olurken, onların ilgilerini çekecek öneriler yapmanıza da yardımcı olur. İlgili alanlarına göre kategorize işlemlerini yaptığınızda e-posta çalışmalarınızdaki açılma ve tıklanma oranlarını da önemli bir şekilde artırabilirsiniz.
Başlıklarınıza dikkat edin
E-posta başlıklarınız da bu oranı etkilemekte. İlgi çekici ve gönderizle ilgili bir başlık oluşturmanız ve başlıklarınızda spam gibi görünmekten kaçınmanız oldukça önemlidir.
Tamamen büyük harf kullanmak yapılan yanlışlardan biridir. İnternet üzerinde tüm harfleri büyük yazmak olumsuz bir izlenim yaratmaktadır. Yüksek sesle konuşma izlenimi verir ve bu sebeple de başlıklarınızda tüm harfleri büyük yazmak abonelerinizi kaçırmanıza neden olabilir.
Büyük harf kullanımının yanı sıra spam izlenimi veren, “İndirim”, “Bedava”, “Süper Fırsat” gibi klişeleşmiş ve spame açık mesajlar vermekten de kaçının. Bu tür yaklaşımlar yine abonelerinizi kaçırmanıza sebep olabilir.
Takip e-postası gönderin
Bir kullanıcı abonelikten çıkmak istediğinde o kulanıcıya bir takip e-postası gönderebilirsiniz. Bu gönderinin amacı, kullanıcının neden e-posta listesinden ayrılmak istediğini öğrenmek olmalıdır. Bu sebeple de küçük bir form hazırlayarak, onların neden abonelikten çıkmak istediklerini öğrenebilirsiniz.
Aynı zamanda bunun bir yanlışlık olup olmadığını da sorabilirsiniz. Sıcak ve samimi bir dille onlarla bir iletişim kurmaya çalıştığınızda onları tekrar listenize kayıt etme şansınız olur.
Takip gönderilerinizde yapacağınız küçük anketler aynı zamanda e-posta çalışmalarınızda ne gibi yanlışlar yaptığınız konusunda da bilgi toplamanıza ve kullanıcılardan geri bildirim almanıza da yardımcı olur.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler