
Dikkat çekici bir başlıkla e-posta gönderimi yapmak ve e-posta gönderen ismini doğru bir şekilde kurgulamak e-posta çalışmalarınızın verimini ve geri dönüşümünü artırabilirsiniz.
Gönderen ismi, e-postanın kimden geldiğini gösterdiği için, okunma ve açılma oranlarını doğrudan etkilemektedir. Tüketicilere yönelik e-posta gönderileri yapılırken, gönderen ismi doğrudan dikkat çekici olmalıdır.
Gönderen ismini oluştururken nelere dikkat etmelisiniz?
Gönderen ismini kurgularken, markanızı iyi yansıtacak ve tüketicilerin sizden bir e-posta aldıklarını anlamalarını sağlayacak bir isim oluşturmanız gerekiyor. Başka bir deyişle, tüketiciler markanızı nasıl biliyorlarsa, gönderen isminizi de o şekilde kullanmalısınız.
E-ticaret firmaları, markalarını konumlandırırken bazen alan adı uzantılarını da bu markayla özdeşleştirebiliyorlar. Örnek; “sirket.com” sizin marka olarak kulandığınız isim olabilir. Tüketicilere e-posta gönderirken gönderen isminiz “şirket” yerine “sirket.com” olması daha etkili olacaktır.
Yukarıdaki örneğin tam aksine alan adı uzantısı olmadan da marka konumlandırmasını yapabilirsiniz. Bu durumda da internet sitenizin adresi “sirket.com” olmasına rağmen marka konumlandırmanızı “Şirket” olarak yapabilirsiniz. Bu durumda da e-posta gönderen isminizi “sirket.com” yerine “Şirket” olarak kullanmanız daha doğru olacaktır.
E-postada gönderen isminin kafa karıştırmaması gerekiyor. Başka dikkat edilmesi gereken bir nokta ise e-posta sağlayıcılarının gönderen kısmında karakter limitleri olabilir. Belli bir karakter sayısından uzun isimler, gönderen ismi kısmında tam olarak görünmeyebilir.
Bu sebeple de gönderen ismi kısmında “Şirket moda ve tasarım markası” gibi bir gönderen ismi kullanmak bu karakter limitlerine takılmanıza neden olabilir. Tam olarak bu isim sığmadığı için, aboneleriniz gelen e-postaların kimden geldiğini göremeyebilirler.
Böyle bir durum olması, abonelerde kafa karışıklığına neden olacağı için okunma ve geri dönüşüm oranlarınızı düşürecektir.
Gönderen isminde neler yapmamalısınız?
E-ticaret firması olarak e-posta gönderirken, gönderen isminde kullanmamanız gereken bazı şeyler de bulunuyor. Bu hataları yapmak e-postalarınızın okunma ve açılma oranlarınızın düşmesine neden olabilir.
Kişi isimleri kullanmak: Şirketler tarafından gelen e-postalarda kişi isimleri kullanmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Doğrudan şirketteki şahıslarla iletişim kurulurken, bu tür bir yaklaşım doğru olacaktır. Ancak reklam ve bilgilendirme amaçlı gönderilerde doğrudan marka adını kullanmak gerekiyor.
E-posta uzantılı gönderen ismi kullanmak: Gönderen isimlerinizde alan adınızın uzantısıyla ([email protected]) e-posta göndermek de pek doğru olmayacaktır. Bu hem kafa karışıklığına neden olabilir hem de markanızı doğru bir şekilde yansıtmaz.
No-reply şeklinde gönderim yapmak: Bu tarz gönderiler genellikle bir uyarı e-postası için kullanılmaktadır. Hem iyi bir izlenim vermez hem de kafa karışıklığına neden olur. Aynı zamanda gönderilen mesajların amaçlarını yansıtmaz.
Gönderen ismini sürekli değiştirmek: Gönderen ismini devamlı olarak değiştirmek de abonelerinizin kafasını karıştıracaktır. Hem marka algısını kurmanız zorlaşacaktır hem de aboneleriniz gelen mesajların sizden olduğunu algılayamaz.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler