E-posta pazarlamada başlık kullanımları bir mailing çalışmasının başarısını etkileyen en önemli faktörlerindendir. Bu yazımızda e-posta pazarlamada başlık kullanımları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri ele alacağız.
Günümüzün halen en çok tercih edilen pazarlama yöntemlerinden biri olan e-posta pazarlamada, açılma ve tıklanma oranlarını artırmak başka bir deyişle geri dönüşüm sağlamak için dikkat edilmesi gereken birçok unsur bulunuyor.
E-posta pazarlamada başlık kullanımları
E-postaların açılma oranlarını artırmadaki en önemli faktör ise e-postanın başlığı. Bu başlığın iyi bir şekilde hazırlanması ve ilgi çekici olması kullanıcıların bu içeriklere daha fazla ilgi göstermesini sağlar. Bu rehberimizde de e-postalarınızın başlıklarını oluştururken dikkat etmeniz gereken konulara değiniyor olacağız.
Kısa ve samimi
E-postalarınızın başlıklarınızı kısa hazırlamanızın iki ana nedeni bulunuyor. Birincisi e-posta kutularında bu başlıkların sadece belli bir kısmı görünüyor. Çok uzun başlıklar yazmanız durumunda bu başlıkların tamamı e-posta kutusunda yarım bir şekilde görünecektir ve mesajınızı iyi bir şekilde göstermeyecektir. Bilgisayarlardaki görüntüleme limitleri daha uzun olsa da mobil cihazlarda karakter limiti daha azdır. Bu nedenle de uzun başlıklardan kaçınmanız gerekir. Bir diğer neden ise kullanıcılar hızlı bir şekilde e-posta kutularına göz atmaktalar. Kısa başlıklar oluşturduğunuzda kullanıcıların dikkatini daha iyi bir şekilde çekebilirsiniz.
Marka adınız gönderen isminizde yer alsın
Başlıkla doğrudan ilişkisi olmasa da e-postanın kimden geldiği hakkında bilgi vermesi nedeniyle marka adınızın da görünmesi bir hayli önemlidir. Marka isminizin yer almaması ya da farklı bir isimle gönderilmiş olması, kullanıcılarda kafa karışıklığı yaratır.
Basit ve sade bir mesaj verin
E-posta başlığınızda tüm mesajınızı iletmeniz gerekmiyor. Gönderinizin öne çıkan mesajını vermeniz yeterlidir. Bu sebeple de karmaşık bir yapı yerine, sade ve basit bir mesaj vermeniz, e-postalarınızın açılma oranlarını daha da artıracaktır.
Spam filtrelerine takılacak kelimelerden kaçının
E-posta servis sağlayıcılarının kendi Spam filtreleri bulunuyor ve bu kelimelerin yer aldığı e-postalar kullanıcıların posta kutularına düşmeden Spam klasörüne aktarılıyor. Başlıklarınızı oluştururken kelime seçimlerine daha da özen göstermeniz ve Spam olabilecek kelimelerden kaçınmanız bir hayli önemlidir.
Kişiselleştirmelerden yararlanın
E-posta başlığında gönderilen kişinin adını kullanmak, e-postanızı daha kişisel bir hale getirir. Abone listelerinde kullanıcıların adlarını belirlemek ve e-posta başlıklarınızı oluştururken, gönderen adına göre bu içerikleri oluşturmak daha samimi bir mesaj iletmenize yardımcı olur.
Aciliyet hissiyatı uyandırın
Belli bir kampanya ya da fırsat ile ilgili e-postalar oluştururken, aciliyet hissiyatını vermek, e-postalarınızın açılma oranlarını artırır. Kullanıcılar bu fırsatları görmek ve kampanya hakkında bilgi almak için e-postalarınıza daha fazla ilgi gösterirler.
Sayı ve listelerden yararlanın
Kampanyanız ile ilgili öne çıkan sayıları veya listeleri de başlıklarınızda kullanmayı deneyebilirsiniz. Sayılar ve liste içerikleri dikkat çekme özelliğine sahiptir ve bu tür taktikleri kullanarak kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz.
Gizem uyandıran başlıklar
Kullanabileceğiniz bir diğer taktik de başlıklarınızda belli bir gizem oluşturmaktır. Kullanıcılar da merak duygusunu uyandırmayı başarabilirseniz, onları e-postanıza çekmeyi başarabilirsiniz. Gizem ve merak duygusu pazarlama çalışmalarında sıkça kullanılır ve e-posta pazarlama çalışmalarında da iyi geri dönüşler sağlar.
Soru sorarak etkileşime girmeyi deneyin
Kullanıcılarla etkileşime girmek için soru sormayı da deneyebilirsiniz. Bu sorular da yine merak uyandırma ya da belli bir ürün/hizmetle ilgili tecrübelerine yönelik sorular oluşturabilirsiniz. Bu soruların amacı belli bir geri dönüşüm almaktır. Sorularınızla merak uyandırmayı başardığınızda kullanıcılar bu e-postaları açmak isteyeceklerdir.
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler
Benzer yazılar