E posta pazarlama ipuçları küçük ve orta ölçekli firmalar için çok ciddi kazanımlar sağlayabilmektedir. Dijital pazarlama çalışmaları arasında en çok geri dönüşüm sağlayan e-postalar, küçük ve orta ölçekli firmaların, ürünlerini ve kampanyalarını duyurmaları için oldukça etkilidir. Var olan müşteri kitlesine ve e-posta listesine kayıt olmuş kişilere ulaşabilmek ve geri dönüşüm sağlamak için e-posta pazarlama çalışmalarına yatırım yapılması gerekiyor.
E posta pazarlama ipuçları
Tabii ki e-ticaret sektörüne yeni girecek olan ya da yeni girmiş firmaların bu alanda bazı ipuçlarına ihtiyacı olabilir. Bunun yanı sıra orta çaplı bir hacme sahip olan firmalar da bazı e-posta pazarlama ipuçlarıyla, bu alandaki yatırımlarından daha fazla geri dönüşüm sağlayabilirler.
Abone olmayı kolaylaştırın
Öncelikle e-ticaret siteniz üzerinde bazı düzenlemeler yapmanız gerekiyor. Sitenizi ziyaret edenlerin, e-posta listenize kolay bir şekilde abone olmalarını sağlayacak bazı düzenlemelerle abone sayınızı artırabilirsiniz. Abonelik formunuzu sitenizin görünen bir alanında, dikkat çekici bir şekilde konumlandırabilirsiniz.
Aboneliği kolaylaştırmak için, e-posta formunuzu da optimize etmelisiniz. Bu formları uzun tutmamak yararlı olacaktır. İhtiyacınız olan alanlar, ad soyad ve e-posta bilgi alanlarıdır. Bu formları daha kısa tutmak isterseniz, sadece e-posta alanı da kullanabilirsiniz. Böylelikle abonelik işlemi çok kısa bir sürede tamamlanmış olur. Detaylı bilgi için: “E-posta abone sayınızı kısa sürede nasıl artırabilirsiniz?”
Ne tür e-postalar göndereceğinizi belirtin
Tüketicilerin e-posta kutuları, firmalardan gelen reklam ve kampanya e-postalarıyla dolu ve bu nedenle de yeni bir siteye abone olmadan önce iki kez düşünebiliyorlar. E-posta çalışmalarınızda karşı tarafa ne sunduğunuzu açık bir şekilde belirtin.
Bunu yapmanız durumunda tüketicileri, sizden alacakları mesajlar konusunda bilgilendirmiş olursunuz.
Reklam ve kampanya dışında da bir şeyler sunun
Bir önceki maddede de bahsettiğimiz gibi tüketicilerin e-postaları reklam içerikleriyle dolu. Onları e-posta listelerinize abone yapmak için farklı bir şeyler sunmanız gerekiyor. Bu kimi zaman tek kullanımlık bir kupon kodu ya da indirim olabilir; kimi zaman da farklı içerikler olabilir. Reklam çalışmaları haricinde tüketicileri bilgilendirecek ve sadece e-posta abonelerinize özel içerikler, tüketicilerin listelerinize abone olma ihtimalini artıracaktır.
Hoşgeldin e-posta gönderin
Abone listenize kayıt olan kişileri karşılamak, hizmet ve ürünleriniz hakkında bilgi vermek ve e-posta çalışmalarınızda onlara neler sunacağınızı anlatmak için hoşgeldin e-postaları gönderebilirsiniz. Markalardan gönderilen ilk e-postaların açılma oranları çok yüksektir ve bu nedenle de ilk gönderilerinizi iyi değerlendirmelisiniz.
“İyi bir hoş geldin e-postası nasıl hazırlanır?” isimli yazımızdan bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yeni bir şey sunamayacaksanız e-posta göndermeyin
Açılma ve okunma oranlarınızı artırabilmek için, tüketicilere yeni bir içerik ya da kampanya sunduğunuz zamanlarda e-posta gönderimleri yapmalısınız. Elinizde yeni bir ürün ya da içerik yoksa, boş yere e-posta göndermemelisiniz. Bir süre sonra aboneleriniz sıkabilirsiniz.
Sürekliliği sağlayın fakat spam yapmayın
Spam yapmak markalara ciddi anlamda zarar veriyor. Her gün gönderilen e-postalar ve bu e-postaların içeriklerinin de benzer olması, tüketicileri bıktırabiliyor ve bu nedenle de tüketiciler aboneliklerden çıkabiliyorlar. “E-postalarınızın spam olarak görünmemesi için neler yapmalısınız?” isimli yazımıza bakarak spam hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
E-postalarınızda sürekliliği sağlayabilmek için bir içerik takvimi oluşturun ve bu takvime göre gönderiler yapın. Takviminizi oluştururken, gönderim sıklığı ve zamanlarını da göz önünde bulundurun. Bunu ele alabilmek için de ne sıklıkta yeni bir şeyler sunabileceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Elinizdeki ürün ve içeriğe göre gönderim zamanlarınızı haftada birkaç kez, haftada bir, iki haftada bir ya da ayda bir olarak düzenleyebilirsiniz.
İş yükünüze ve içeriğinize göre belli bir zaman aralığı belirledikten sonra, bu zaman dilimleri içinde e-posta gönderiler yapmanız, sürekliliğinizi sağlayacaktır. Daha detaylı bilgi için: “E-postalarınızı hangi sıklıkta göndermelisiniz?"
Abonelerinizi farklı gruplara ayırın
Sitenizi ziyaret eden kişiler farklı ürünlere ilgi gösterebilirler. Cinsiyet, yaş ve ilgi alanları konusunda farklılık gösterecekleri için, e-postalarınızı da farklı kategorilere ayırmanız gerekiyor.
E-posta çalışmalarında kişiselleştirme yapmak için, bu ayrımları yapmanız gerekiyor. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “E-posta abonelerinizi farklı gruplara ayırmanın önemi ve dikkat etmeniz gerekenler” isimli yazımıza bakabilirsiniz.
Satış sonrası e-postalar gönderin
Satış sonrası e-postalar göndermek, tüketicilerle daha iyi iletişime geçmeniz konusunda size yardımcı olabilir. Onlara aldıkları hizmetler ve ürünler hakkında sorular sorabilir ve memnuniyet anketleri yapabilirsiniz.
Bu e-postalarda satış sonrası destek hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir ve iletişim adreslerinizi de bu gönderilere ekleyebilirsiniz. “Satış sonrası gönderilen e-postalar neden önemli?” isimli yazımızdan bu konu ile ilgili daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz.
Mobile uyumluluğu unutmayın
Günümüzde tüketicilerin büyük bir kısmı akıllı telefon kullanıyor ve e-postalarınıda bu akıllı telefonlar üzerinde okuyorlar. E-posta şablonlarınızı hazırlarken mobile uyumluluğu göz önünde bulundurmanız oldukça önemli.
Tüketiciler mobilde okuyamadıkları e-postaları siliyorlar ya da bu gönderilere tıklamıyorlar. Bu nedenle de bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor. Detaylı bilgi almak için: “Mobil e-posta tasarımı yaparken dikkat etmeniz gereken 10 durum”
İçindekiler
En çok okunan yazılar
- E ihracat nedir? E ihracat nasıl yapılır?
- E ticaret nedir, E ticaret nasıl yapılır
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- E-ticarette ne satılır? E-ticarette internetten en çok satılan ürünler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
Popüler Videolar
Benzer yazılar