
İnternet üzerinden iş yapan her firma gibi, arama motorlarına uyumluluk B2B firmaları için de önemlidir. Organik olarak daha fazla kişiye ulaşma şansı vereceği için, hem site trafiğini artırmak için hem de hedef kitleye ulaşarak onlara ürünlerinizi ulaştırmak için bu konu üzerine yatırım yapılması gerekir.
B2B firmaları için hazırladığımız SEO önerileri rehberimizin son bölümünde, dünkü rehberimizde yarım bırakmış olduğumuz SEO ipuçlarına devam ediyor olacağız. Serimizin önceki yazılarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz.
B2B firmaları için SEO önerileri - 1. Bölüm
B2B firmaları için SEO önerileri - 2. Bölüm
Site hızını artırın
Sitenizin açılma hızı da SEO çalışmalarınıza katkı sağlar. Hızlı açılan web siteleri daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Kullanıcıların site üzerinde daha fazla vakit geçirmesi, daha fazla sayfayı ziyaret etmesi ve site ile etkileşime girmesi, sitenin arama motorlarındaki performanslarını artırmaktadır.
3 saniye içinde yüklenen siteler, 1 saniyede açılan sitelere kıyasla yüzde 22 daha az sayfa gösterimi, yüzde 22 daha düşük geri dönüşüm ve yüzde 50 daha fazla sayfadan çıkma oranına sahip. Bu sebeple de sadece 2 saniyelik bir yüklenme süresi farkı, geri dönüşlere önemli bir şekilde etki edebiliyor.
Site yüklenme hızı 8 saniyeden 2 saniyeye düşürüldüğünde geri dönüşümlerin yüzde 74’lere kadar artabildiği de görülüyor. Sitenizin performansını iyileştirmek için hız testlerinden yararlanmalısınız. “Ücretsiz hız testi araçları” rehberimizden site performansınızın ölçümlemek için araçlara ulaşabilirsiniz.
Meta açıklamalarınızı oluşturun
Meta açıklamaları da SEO çalışmalarınız için oldukça önemlidir. Meta açıklamaları, Google’da arama sonuçlarında çıkan sonuçlarda, her bir sayfayı tanımlayan 160 karakterlik özet metinlerdir. Aşağıdaki örnekte de görebilirsiniz.
Google üzerinde arama yapan kişiler, sonuçlara baktıklarında alttaki özet metni okuyarak sayfa hakkında bilgi sahibi olabilirler. Bunun yanı sıra Google’da bu özet bölüm aracılığı ile sayfanın indekslenmesine yardımcı olur. Meta açıklamalarınızı oluştururken:
- Sayfanın içeriğini anlatan önemli anahtar kelimelerinizi meta açıklamalarınızda geçirin.
- Meta açıklamalarınız 135 ile 160 karakter arasında olmalı.
- Bu alanı kısa bir reklam alanı gibi de düşünebilirsiniz. İlgili sayfayı açıklayıcı ve dikkat çekici kılacak bir metin ile bu alanı yaratabilirsiniz.
Detaylı ürün açıklamaları oluşturun
Arama motorlarının sayfanızı indekslerken dikkat ettikleri öğelerden biri de sayfa içerisindeki metin sayısı oluyor. Bu sebeple de detaylı ürün açıklamaları oluşturmak bu konuda size yardımcı olacaktır.
Ürünün teknik özelliklerinin yanı sıra, kullanım alanlarını, ne tür sorunları çözdüğünü ve sizin ek olarak ne gibi hizmetler sunduğunuzu bu bölümde paylaşmak hem sayfa içeriğinizin kalitesini artıracak hem de Google’a indekslemesi için daha fazla metin sağlayacaktır. Orijinal içerik oluşturduğunuzda, bu sayfalarınızın değeri daha da fazla olacaktır. Tabii ki bu içerikleri oluştururken yine anahtar kelimelerden yararlanmanız gerekir.
Ürünle ilgili olabilecek anahtar kelimeleri, anlamlı cümleler halinde bu açıklama metinleri üzerinde geçirerek, sayfa değerinizi artırabilirsiniz.
Sonuç olarak:
Sonuç olarak B2B siteniz üzerinde uygulayabileceğiniz birçok farklı SEO ipucu bulunuyor. Önceki rehberlerimizde belirttiklerimizi de toplayacak olursak,
- B2B siteniz için en önemli olan sayfalarınızı belirleyin
- Sektörel ve endüstriyel olarak sizin için önemli olan anahtar kelimeleri belirleyin
- HTTPS’e geçiş yaparak, site genelinde güvenli veri transferi sağlayın
- H1, H2 ve H3 gibi başlıklarda, URL’lerde, meta açıklamalarında ve sayfa içi metinlerde anahtar kelimelerden faydalanın
- Mobil arama sonuçlarına uyumluluk sağlamak için sitenizi mobile uyumlu hale getirin
- Site yüklenme hızını artırın
Özetle bu çalışmaları yapmak, sitenizin değerinin önemli ölçüde artmasına yardımcı olur.
İlgili rehber: B2B ve B2C sosyal medya strateji farklılıkları – 1.Bölüm
En çok okunan yazılar
- Online satış sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım?
- E-ticaret sitesi kurmak veya açmak için gerekenler nelerdir?
- Instagram'dan satış yapmak isteyenler için altın öneriler
- İnternetten satış yapmak için bilmeniz gerekenler
- Şahıs şirketi nasıl kurulur ve açılır? Gerekli belgeler nelerdir?
- Sanal mağaza açmak isteyen firmalara öneriler
- Facebook'ta mağaza açmak ve satış yapmak için öneriler